[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Saptamana parteneriatelor in premiera pe piata platilor fara numerar din Romania

18 ianuarie 2013

18 ianuarie, 2013 – BCR si Aviziero au anuntat un parteneriat care permite plata pe Internet a intretinerii prin card bancar, Orange si Netopia mobilpay au lansat un serviciu pentru plata prin SMS a calatoriei cu taxiul iar Libra Bank si-a consolidat parteneriatul cu sectorul medical prin emiterea unui nou card de credit adresat medicilor.

Aviziero.ro, prima aplicatie online de gestiune a asociatilor de proprietari din Romania, aduce pe piata autohtona inca o premiera: plata cu cardul a intretinerii, serviciu disponibil la nivel national. Incepand cu luna ianuarie a acestui an, utilizatorii Aviziero isi pot achita intretinerea online, folosind cardul, direct din contul personal.

Pentru administratori, introducerea noului serviciu oferit de Aviziero presupune inregistrarea automata a incasarilor, reducerea riscului de gestiune a banilor in numerar, dar si reducerea programului de casierie sau chiar desfiintarea acestuia.

Aviziero gazduieste pe site-ul sau doua solutii de acceptare la plata cu cardul, una oferita de catre BCR si cealalta de catre PayU; noul serviciu oferit de Aviziero permite utilizarea tuturor tipurilor de carduri disponibile pe piata.

Pentru utilizatorii de Internet, intretinerea ramasese ultima cheltuiala lunara ce nu putea fi platita cu cardul, interesul acestora pentru plata electronica a facturilor de utilitati fiind in crestere. Potrivit PayU Romania, numarul tranzactiilor de plata a facturilor de acest tip inregistrand o crestere de 49% in 2012 fata de 2011.

Aviziero, programul online de gestiune a asociatiilor de proprietari a fost lansat pe piata in 2010 si este folosit in prezent in administrarea a peste 7.500 de apartamente. Plata intretinerii online a fost implementata cu succes pentru peste 200 de apartamente din Bucuresti, dar si din alte orase din tara, iar primele tranzactii au fost deja efectuate.

Pentru cei care calatoresc cu taxiul, utilizatori Orange, Netopia mobilpay a introdus – in premiera pe piata romaneasca – posibilitatea de a plati prin SMS calatoriile cu Fly Taxi din Bucuresti. Aplicaţia Fly Taxi se adreseaza posesorilor de smartphone-uri, este disponibila atat pentru sistemul de operare Android, cat si iOS, si poate fi descarcata gratuit din Google Play si App Store.

Dupa accesarea acesteia, clientul trebuie sa selecteze locul de plecare, in situatia in care acesta nu este detectat automat, precum si destinatia de sosire. Ulterior aplicatia calculeaza pretul calatoriei, afiseaza indicativul masinii si cere clientului confirmarea pentru plata direct cu telefonul. In final, clientul primeste confirmarea platii prin SMS.

Valoarea calatoriei platita de utilizator prin SMS va aparea in urmatoarea factura, daca plata a fost facuta de pe un abonament, sau aceasta va fi scazuta din creditul initial – in cazul in care a fost realizata de pe un telefon cu cartela PrePay.

Serviciul este disponibil si din strainatate si permite comanda si plata calatoriei in avans cu programarea zilei si locului de preluare din Bucuresti. In cazul celor care solicita un taxi la terminalul Sosiri din cadrul Aeroportului Henri Coanda din Bucuresti, acestia sunt asteptati de catre soferul taxiului cu o pancarta pe care le este scris numele.

Pretul calatoriei va fi unul fix, stiut de catre client inainte de a efectua comanda, in functie de zonele de transfer: zona 1 – nord, zona 2 – centru, zona 3 – dintre centru si periferie si zona 4 – periferie (Vestul, Sudul si Estul Bucurestiului).

In fine, saptamana a dus noi facilitati si pentru cabinetele si societatile medicale care acum isi pot finanta activitatea cu un nou produs: cardul Business Medical cu descoperit de cont de la Libra Bank. Cardul are ca titular cabinetul/societatea medicala, dobanda se percepe doar la suma utilizata, iar valoarea maxima a descoperitului de cont pe card fara garantii reale este de pana la 60.000 RON. Cardul Libra Business Medical poate fi utilizat pentru plati la ATM, plati la comercianti (POS), retrageri de numerar si pentru plati online. Posesorii de card beneficiaza gratuit de serviciul Internet Banking.

Costurile cabinetelor si clinicilor medicale cu serviciile bancare pot fi reduse semnificativ prin utilizarea serviciului Internet Banking, pentru care Libra Internet Bank nu percepe nici abonament, nici taxa de activare si acorda 30% reducere la comisioanele operationale online fata de cele de la ghiseul bancii. In plus, banca ofera si o noua metoda de autentificare prin SMS care asigura clientilor avantajul de a se putea conecta prin orice browser.

Banca s-a concentrat pe sectorul medical inca din 2004, fiind prima institutie de credit din Romania care si-a adaptat oferta de produse si servicii la nevoile cabinetelor, clinicilor si companiilor medicale.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?