[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

S-a lansat o noua extensie de domenii internet, alternativa la actualul .ro

3 septembrie 2013

ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) a aprobat liberalizarea pietei de domenii internet si aparitia din aceasta toamna a peste 300 de extensii noi. Una dintre ele vizeaza piata romaneasca si a fost lansata de catre GlobeHosting ca o alternativa la actualul .ro

Lansarea extensiei .ro.com este motivata de cresterea rapida a numarului de noi site-uri ceea ce determina scaderea numarului de domenii disponibile. Reprezentantii GlobeHosting apreciaza ca, in acest moment, peste 60% din totalul domeniilor inregistrate cu extensia .ro sunt blocate si neutilizate.

„Acesta este unul dintre motivele care a determinat compania GlobeHosting, liderul incontestabil pe piata domeniilor din Romania, sa lanseze o noua extensie pentru Romania, pentru a contribui la dezvoltarea mediului online si facilitarea aparitiei de noi site-uri”, a declarat Cristian Tecar, CEO – GlobeHosting, Inc.

Oficialul GlobeHoasting considera ca prin asociarea celor mai vandute doua extensii din Romania: .ro care reprezinta piata regionala, din Romania, si .com care reprezinta piata internationala, a rezultat o extensie „mult mai puternica” care imbina atat reprezentarea locala (romaneasca) cat si cea internationala.

“Extensia .ro.com a fost recunoscuta ca si suffix oficial (extensie de internet) de catre Mozilla si restul browserelor de internet, devenind astfel concurent oficial pentru vechea extensie .ro, decizia lor fiind publicata pe site-ul oficial: http://publicsuffix.org “, a mai precizat Tecar.

Compania precizeaza ca extensiile .ro.com sunt administrate de un soft performant care lucreaza in totalitate automat iar activarea domeniilor se va face instant. De asemenea, domeniile .ro.com se inregistreaza pe numele clientului si pot fi achizitionate pe site-ul http://D.ro.com la un pret anual de 7,90 euro.

Taguri:

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?