[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

S-a finalizat prima fuziune bancara din ultimii 5 ani pe piata locala

2 octombrie 2012

2 octombrie – La 1 octombrie 2012, Intesa Sanpaolo Group a finalizat fuziunea subsidiarelor bancare din Romania – Intesa Sanpaolo Bank si CR Firenze.Incepand cu aceasta data au fost reemise toate cardurile pentru cei 2.000 de clienti ai CR Firenze. Anuntul vine dupa ce in luna septembrie banca a mai emis un comunicat de presa in care anunta o serie de fuziuni si preluari prin absorbtie pe piata italiana.

Intesa Sanpaolo Bank este entitatea care va actiona in continuare pe piata in urma preluarii prin absorbtie a activelor CR Firenze Romania. In urma acestei fuziuni, prima de pe piata locala in ultimii 5 ani, Intesa Sanpaolo Bank va opera printr-o retea nationala de 90 de unitati, cu circa 1.000 de angajati si active totale de peste 5 miliarde lei.

„Intesa Sanpaolo a devenit unul dintre cele mai importante grupuri financiare din lume in urma unor fuziuni succesive. Grupul nostru este printre primii jucatori in multe din pietele din Europa Centrala si de Est, iar Romania ramane in continuare una dintre pietele cu potential semnificativ de crestere pentru banca noastra. Vom cauta in continuare cele mai bune solutii financiare pentru realizarea proiectelor clientilor nostri din Romania”, a declarat Ezio Salvai, director general (CEO) Intesa Sanpaolo Bank.

Intesa Sanpaolo Bank va actiona in continuare pe piata locala ca o banca universala, cu produse si servicii destinate segmentelor retail, IMM si corporate. Clientii bancii au acces la o gama larga de produse si servicii la nivel local, dar si in cadrul retelei internationale a Grupului Intesa Sanpaolo.

Din perspectiva produselor de carduri, la finele semestrului I din acest an, Firenze avea un portofoliu de sub 2.000 de carduri adresate persoanelor fizice – toate de debit si emise sub licenta Visa – si o retea proprie de acceptare formata din 15 ATM-uri. La jumatatea acestui an, Intesa dispunea de un portofoliu de aproximativ 50.000 de carduri intr-o oferta completa: emise atat sub licenta Visa cat si sub licenta MasterCard, atat de debit cat si de credit, ce vizeaza atat persoanele fizice, inclusiv segmentul premium, cat si persoanele juridice. Reteaua de acceptare proprie este formata din peste 600 de terminale bancare, dintre care mai mult de 80% sunt POS-uri.

Cum cardurile Firenze nu erau convertite EMV iar cardurile Intesa sunt toate purtatoare de cip, solutia pentru care s-a optat a fost ca vechile carduri Firenze sa fie valabile pana la 1 octombrie a.c., dupa care cei 2.000 de clienti Firenze vor intra in posesia noilor carduri Intesa cu cip. Toate cardurile au fost reemise incepand cu 1 octombrie a.c.

Cu o istorie de peste 400 de ani, Intesa Sanpaolo este unul dintre cele mai importante grupuri bancare internationale, printre liderii din Europa, ce ofera servicii pentru 20 milioane de clienti. Grupul este prezent in Europa Centrala si de Est, in Orientul Mijlociu si in Africa de Nord, cu peste 1.500 de unitati ale subsidiarelor Intesa Sanpaolo, ce opereaza in 12 tari din regiune.

In prezent, banca se afla intr-un amplu proces de restructurare in Italia. Potrivit Reuters, pentru a reduce costurile, Intesa intentioneaza sa comaseze sau sa inchida aproape o cincime din reteaua sa de sucursale din Italia. Managementul companiei a confirmat recent ca intentioneaza sa inchida 1.000 de sucursale, mai mult decat dublu fata de cat era prevazut in planul de comasari si inchideri pentru perioada 2011-2013. Planul initial preciza ca banca va ajunge la 5.100 de sucursale in 2013 fata de 5.500 in 2010.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?