S-a dublat numarul celor care prefera sa achizitioneze asigurari online, fata de anul trecut

25 iunie 2020

Astfel, dacă în 2019 doar 6% dintre români spuneau că preferă să încheie asigurările din faţa calculatorului sau a telefonului mobil, în 2020 ponderea acestora a urcat la 12%, „cel mai probabil ca urmare a restricţiilor impuse pe perioada pandemiei Covid-19, care au determinat creşterea rapidă a gradului de accesare a serviciilor online”, arată datele celui mai recent barometru al Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare (UNSAR).

Acelaşi studiu arată că aproximativ 1 din 5 români (circa 18%) preferă serviciile online pentru achiziţionarea de poliţe sau pentru gestionarea acestora, în timp ce ponderea celor care folosesc servicii online în general, altele decât cele de asigurări, este de 59%. 

Adauga comentariu

Noutăți

The rise of the mobile wallet

Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?