[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Ruxandra Avram, BNR – Sistemele de plati ale bancilor pot fi actualizate/modificate pentru a utiliza moneda virtuala? „Raspunsul nu este clar deocamdata”

19 martie 2021

Ruxandra Avram, director Direcția monitorizare a infrastructurilor pieței financiare și a plăților de la Banca Națională a României, a menționat, în cadrul celei de-a treia ediții a conferinței “Forumul Serviciilor Financiare Digitale”, că industria bancară din România va trebui să fie tot mai atentă la piața criptomonedelor, potrivit bankingnews.ro.

Știți foarte bine că BNR a emis în trecut două comunicate de presă pe această temă, despre ceea ce înseamnă monede virtuale. Categoric, ne menținem aceeași poziție, în sensul în care considerăm și la acest moment că aceste monede virtuale manifestă aceleași riscuri asupra persoanelor care tranzacționează din cauza acelorași caracteristici: volatilitate mare, lipsă de transparență, lipsă de informații, lipsă de control asupra portofoliilor”, a subliniat Ruxandra Avram.

Oficialul BNR a mai vorbit si despre cat de important este să aflăm dacă actualele sisteme de plăți de care dispun băncile pot fi actualizate/modificate astfel încât să deservească în viitor utilizarea unei monede virtuale. ”Răspunsul nu este foarte clar deocamdată,” a conchis Avram. 

Materialul pe larg aici

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?