[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Runda Finqware se încheie vineri, 15 septembrie, 10PM. Compania a ajuns la venituri totale lunare de 90.000 euro, in luna august.

14 septembrie 2023

Finqware, companie care a dezvoltat „prima soluție de automatizare pentru trezorerie, contabilitate și încasări, bazată pe open banking”, isi propune sa ridice o runda Late Seed de €2.250.000. Startup-ul a obținut deja o promisiune de investitie de €2.000.000 de la un VC regional important, axat pe tehnologie, cu un istoric dovedit de investiții și exit-uri în Europa de Sud-Est (confidențial). 

Diferenta este asteptata sa fie subscrisa prin intermediul platformei de crowdfunding Seedblink. Maine este ultima zi in care doritorii o mai pot face, valoarea minima a tichetului investitional fiind de 2500 euro.


Compania are licență pan-europeană pentru instituțiile de plăți în 30 de țări europene si raporteaza deja cativa clienți bancari importanți in portofoliu: Raiffeisen Bank, Citi Bank, OTP Bank, Alpha Bank, Banca Transilvania, CEC Bank. La acestia se adauga clienți non-bancari precum Medlife, Fan Curier, Autonom, si One Properties. 

Finqware inregistreaza venituri lunare recurente de €55.500, cu un varf al veniturilor totale lunare de €90.000 în august 2023.

Piața europeană de open banking se preconizează că va ajunge la $48,30 miliarde până în 2030, înregistrând un CAGR de 23,18% între 2021 și 2030 (sursa). 

Printre finanțatorii anteriori se numără Gapminder, Elevator Ventures și SeedBlink. Multiplu de 1,6 ori mai mare decât capitalul investit din runda anterioară, încheiată în urmă cu 6 luni.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?