[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Rovinieta va putea fi platita si prin SMS

19 aprilie 2012

19 aprilie, 2012 – Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) va cheltui 39,23 milioane lei, fara TVA, (aproximativ 8,9 milioane euro) pentru extinderea la nivel national a sistemului informatic de emitere si control a rovinietei, care va putea fi procurata si prin SMS, informeaza MEDIAFAX, citand caietul de sarcini al licitatiei pe care CNADNR o va organiza in acest scop.

Procesul de extindere reprezinta cea de-a doua etapa a dezvoltarii sistemului informatic de emitere, gestiune si control a rovinitei. Prima etapa, care a costat aproximativ 8 milioane euro, s-a desfasurat in perioada 2010-2011 si a vizat realizarea unui nivel minim functional al sistemului, prin introducerea componentelor principale si instalarea sistemului de monitorizare si control compus din zece puncte fixe si 14 puncte mobile de control automat.

Cea de-a doua etapa vizeaza extinderea sistemului la nivel national, prin completarea necesarului de puncte de control automat, suplimentarea infrastructurii hardware si software, introducerea unor noi module functionale pentru sistemul informatic si amenajarea, precum si dotarea unui nou data center pentru a asigura functionarea sistemului in caz de dezastru.

CNADNR va organiza o licitatie pentru extinderea sistemului si asteapta ofertele firmelor interesate pana la 30 mai, data la care acestea vor fi deschise. In alegerea ofertei castigatoare, pretul va avea o pondere de 50%, iar oferta tehnica 50%.

“Obiectivul general urmarit de CNADNR il reprezinta extinderea sistemului informatic de emitere, gestiune, monitorizare si control a rovinietei in vederea cresterii incasarilor din vanzarea de roviniete pentru anumite categorii de vehicule cu cel putin 25%”, se arata in caietul de sarcini al licitatiei.

Contractul va avea o durata de noua luni si va fi finantat cu fonduri de la bugetul de stat si din veniturile proprii ale CNADNR. Rovinieta poate fi cumparata de la subunitatile CNADNR si de la distribuitorii autorizati (Posta Romana, benzinariile OMV Petrom, MOL, Rompetrol, Automobil Club Roman, UNTRR dar si o serie de alti operatori precum companiile care gestioneaza retelele independente de terminale de tip „self service”).

Rovinieta electronica a fost introdusa in octombrie 2010, in urma unui contract de 35,96 milioane de lei (8,2 milioane de euro), fara TVA, atribuit consortiului Novensys Corporation/UTI Systems, care a dezvoltat prima etapa a proiectului.

CNADNR a realizat anul trecut venituri din vanzarea rovinietei de 821,57 milioane lei (188 milioane de euro), in crestere cu 13,4% fata de nivelul inregistrat in 2010, de 724,32 milioane lei.

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?