[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

RomCard este pregatit pentru extinderea la nivel regional

10 august 2011

10 august, 2011 – Incepand cu luna august a.c., RomCard proceseaza informatii printr-un centru de date complet nou, echipat cu servere noi si linii de comunicatii redundante. Noul centru va permite dublarea numarului de tranzactii procesate. In prezent, RomCard proceseaza peste 3,5 mil. carduri care genereaza 4 mil. tranzactii pe luna.

Provus si subsidiara RomCard, cei mai importanti furnizori locali de servicii de emitere, personalizare, acceptare si procesare a cardurilor si a tranzactiilor cu carduri, au incheiat procesul de relocare a sistemelor tehnice. Acesta reprezinta o prima etapa destinata crearii unei platforme integrate nationale si regionale in urma preluarii de catre fondul de private equity Innova Capital in ianuarie 2011.

Incepand cu luna august RomCard proceseaza informatii printr-un centru de date complet nou, echipat cu servere noi si linii de comunicatii redundante. Prin intermediul acestuia se asigura un nivel superior de calitate si de stabilitate a serviciilor furnizate, o rata de disponibilitate de 99.9% si dublarea capacitatii de procesare. In paralel, noul centru de date va permite RomCard sa dezvolte si sa implementeze servicii personalizate de procesare carduri, in functie de solicitarile specifice ale clientilor.

„Managementul eficient al procesului de relocare si reperele tehnologice achizitionate special pentru acest proiect, au asigurat o perioada de intrerupere a traficului de date de sub 5 minute, un element foarte important in conditiile restrictiilor impuse de operatiunile clientilor RomCard. Investitiile in securitate au vizat atat aspectul fizic, cat si logic al datelor, noul centru de date respectand standardele de securitate internationale de ultima ora specifice industriei,” a declarat domnul Marin Mitroi, director general RomCard.

„Provus si RomCard doresc sa-si consolideze pozitia de lideri regionali in servicii complete de procesare a cardurilor, fapt ce va atrage in viitorul apropiat noi investitii in crearea si dezvoltarea de servicii noi.”

Grupul Provus-RomCard administreaza peste 1.500 de terminale ATM si mai mult de 5000 de unitati POS (inclusiv virtuale). De asemenea, Grupul proceseaza peste 3.500.000 de carduri, la care se adauga cele 9.000.000 de carduri inrolate in 3D Secure destinate comertului electronic, pentru 23 de clienti bancari si non-bancari. Provus-RomCard inregistreaza si proceseaza peste 4.000.000 de tranzactii cu cardul in fiecare luna.

Provus este centru autorizat de procesare si personalizare a cardurilor, oferind o gama completa de servicii de emitere si acceptare a tranzactiilor cu carduri. De asemenea, Provus asigura solutii si aplicatii de loialitate pentru carduri. Activitatea RomCard, veteranul industriei si primul centru de profil din Romania, este axata pe procesarea tranzactiilor, in special in mediul online, si administrarea terminalelor POS virtuale.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?