[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

RomCard – valoarea cumparaturilor cu cardul de pe Internet a depasit 165 mil. Euro in primele 9 luni

8 octombrie 2012

8 octombrie, 2012 – In mai putin de sapte ani, valoarea tranzactiilor de comert electronic procesate de RomCard a crescut de la aproape 10 mil. Euro in 2006, la peste 165 mil. in 2012, dupa primele 9 luni. Asteptarile sunt de 220 mil. Euro pentru intregul an.

Numai in perioada ianuarie – septembrie 2012, volumul platilor online cu cardul, procesate de RomCard, a crescut cu 38% fata de aceeasi perioada a anului trecut, depasind volumul total inregistrat la nivelul anului 2011. Astfel, conform datelor Romcard, romanii au platit online produse si servicii in valoare de 165,8 milioane euro, platforma PayU inregistrand tranzactii in valoare de 138,4 milioane de euro.

“In aproape 7 ani, volumul platilor online a crescut de la 10 milioane de euro la peste 165 milioane, pastrand constant un ritm de crestere de doua cifre, chiar si in perioada de criza. Din datele pe care le detinem, rata penetrarii platii online creste intr-un ritm mai lent, fiind relativ constanta in ultimii doi ani. Acest lucru demonstreaza ca plata online nu muta bani din offline, ci aduce o crestere reala de venituri.”, explica Andreia Stavarache, Sales & Marketing Manager PayU.

Sursa: RomCard

Pentru acest an oficialul Romcard se asteapta la depasirea pragului de 200 milioane Euro.

„Media ultimilor luni este de 18.000-20.000 Euro/zi. Cum ultimul trimestru a fost dintotdeauna cel mai bun din an, ma astept ca pana la sfarsitul acestui an sa inregistram un volum ce se va situa in jurul a 220 mil. Euro”, a mai adaugat Mitroi.

86% dintre cumparaturi au fost efectuate din Romania, restul tranzactiilor provenind din alte 199 de tari, in special din Italia, Marea Britanie, Spania, Franta, Germania, Irlanda, Belgia si Cipru.

“Desi majoritatea tranzactiilor sunt efectuate din Romania, observam o crestere importanta a tranzactiilor din anumite tari. De exemplu, tranzactiile din Ungaria, Polonia si Marea Britanie au crescut cu 25%, 25% si respectiv 21%. Acest lucru demonstreaza un potential important de care magazinele online ar trebui sa tina cont”, declara Marin Mitroi, Director General Romcard.

Conform datelor din sistemul PayU, cele mai bune evolutii au fost inregistrate de magazinele online care vand cupoane de reduceri, confectii, cadouri si jucarii. Acestea si-au majorat vanzarile (numarul de tranzactii) cu 106%, 79%, 62% si respectiv 47%. De asemenea, organizatiile neguvernamentale au primit cu 87% mai multe donatii fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Valoarea medie a cosului de cumparaturi a fost de 56 Euro in sistemul Romcard si de 67 Euro in sistemul PayU. La nivelul anumitor industrii, se remarca o crestere semnificativa a cosului de cumparaturi. Astfel, valoarea medie a unei donatii online a crescut cu 184%, de la 35 euro la 99 euro iar cosul mediu pe segmentul confectii s-a majorat cu 53%, de la 73 euro la 112 euro.

Sursa: PayU

In Romania, PayU este lider pe piata de plati online, cu peste 2 milioane de tranzactii procesate in 2011 in valoare de 138,8 milioane de euro si o cota de 88% din volumul total al Romcard. Din 2006 pana in prezent, compania declara ca a procesat 83% din volumul total al platilor online declarat de catre jucatorii din piata.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?