[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Romanii nu vor mai putea folosi ING Pay. Pentru plati cu telefonul mobil banca isi incurajeaza clientii sa foloseasca Google Pay, Apple Pay sau Garmin Pay.

15 aprilie 2024

Trei lucruri vor deveni istorie la ING Bank in acest an: cardurile ING Pay, serviciul de retragere numerar pe baza de cod si digipass-ul.

ING Bank Romania isi anunta clentii ca, „din 12 septembrie 2024, cardurile ING Pay (de debit si/sau credit) se vor retrage din oferta banci, acestea nemaiputand fi utilizate pentru plata cu telefonul de catre utilizatorii Android, pentru plati la comercianti sau pentru retrageri de numerar de la ATM-urile cu functionalitate contactless”.


Banca mai precizeaza ca acest lucru nu ar trebui sa prezinte niciun motiv de ingrijorare intrucat clientii au posibilitatea de a inrola cardurile fizice si cele virtuale – altele decat ING Pay – in aplicatiile de tip portofel electronic acceptate de banca (Google Pay, Apple Pay si Garmin Pay).

„Daca in acest moment folosesti ING Pay ca metoda de plata cu telefonul, iti ramintim ca poti oricand sa-ti inrolezi cardul fizic sau cardul virtual in Google Pay.” – precizeaza banca.

La ce mai spune ING „La revedere!”

Pentru ca deja poti efectua retrageri fara card fizic prin functia NFC a telefonului direct de la orice ATM ce are functia contactless, „incepand cu iulie 2024, serviciul de retragere numerar pe baza de cod generat din Home’Bank nu va mai fi disponibil”.

Asadar, cand vrei sa retragi bani fara cardul fizic, iata ce trebuie sa faci:

. te asiguri ca ai cardul (fizic sau virtual) inrolat intr-o aplicatie de tip portofel electronic acceptat de banca (Google Pay, Apple Pay si Garmin Pay)

. cand ajungi la bancomat, atingi telefonul de NFC reader, introduci PIN-ul cardului inrolat in portofelul digital si apoi efectuezi operatiunea dorita urmand pasii de pe ecranul ATM-ului.

De asemenea, din 15 octombrie 2024 digipass-ul ING devine istorie. „Singura metoda de autentificare si autorizare tranzactii – inclusiv pentru platile efectuate cu cardul pe internet, pentru care este necesar sa te autentficam strict – si instructiuni (ex. actualizare date) in Home’Bank devine parola. Daca ai pastrat digipass-ul si il folosesti in continuare, nu are de ce sa te ingrijoreze aceasta schimbare pentru ca logarea cu parola este la fel.

In fine, banca mai anunta ca din iunie 2024 clientii vor avea in Home’Bank noi metode de securitate si control pentru tranzactiile ce pot fi efectuate cu cardul.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?