[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Patru din 10 romani din mediul urban se asteapta sa dispara cardurile bancare in forma lor fizica

Premium
1 octombrie 2020

Patru din 10 romani din mediul urban afirma ca vor disparea cardurile bancare in forma lor fizica. Acestia considera ca disparitia se va intampla in medie peste opt ani, potrivit unei cercetari de piata efectuate de iSense Solutions la solicitarea NOCASH.

Pentru a vedea schimbarile in comportamentul de plata in pandemie, NOCASH a comandat iSense Solutions o cercetare in acest sens, ale carei rezultate au fost prezentate in cadrul celei de-a 19-a editii a Galei NOCASH.


„Pandemia a generat o serie de schimbări în modalitatea de plată, românii au dezvoltat o preferință pentru plata cu cardul contactless,” a spus Traian Nastase – managing partner iSense Solutions, in cadrul Galei NOCASH .

Principalul trigger care a condus la adoptarea acestui comportament a fost nevoia de siguranță fizică, plata cu cardul fiind considerată igienică, lipsită de periole. O dată cu adoptarea acestui comportament, consumatorii afirma că au mai multă încredere în plata cu cardul,” a precizat Traian Nastase.

Parerea potrivit careia 4 din 10 romani din mediul urban cred ca vor disparea cardurile fizice vine in contextul in care, in ultima perioada, a crescut frecventa cu care se fac plati cu telefonul mobil/portofelul electronic, de la 12% care faceau foarte des astfel de plati cu telefonul inainte de pandemie la 17% care fac acum.

Tinerii, mereu conectati cu tehnologiile actuale, sunt si mai convinsi de faptul ca nu vom mai avea carduri fizice (53% pentru intervalul de varsta 18-29 ani, comparativ cu 32% pentru intervalul de varsta 46-65 ani).

Ce cred specialistii despre disparitia fizica a cardurilor?

De asemenea, bancile incep sa adopte o tehnologie care permite ca telefonul comerciantului sa se transforme in terminal de acceptare al platilor cu cardul. Astfel, un smartphone se transforma in POS (point of sale) prin simpla descarcare a unei aplicatii. Participantii la cercetare au fost intrebati cand cred ca vor disparea POS-urile? Trei din 10 au raspuns in opt ani, in medie.

Metodologie

. 500 de interviuri online

. Reprezentativ pentru 18 – 65 de ani, urban

. Date culese in saptamana 21-25 septembrie

. Grad de eroare +/- 4.38, nivel de incredere 95%

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?