[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Romanii din diaspora au trimis prin TransferGo peste 22 mil. euro in 2016

26 aprilie 2017

Comunitățile de români din Europa fac peste 8000 de transferuri pe lună prin TransferGo către rudele lor din țară. Romanii plecati la munca in strainatate ajung să trimită lunar „până la un salariu în plus, pentru a asigura un trai decent familiei lor”, a declarat Marius Nedelcu, Country Manager TransferGo România.

Infiintata in 2012 in Marea Britanie, TransferGo oferă transfer de bani online la nivel internațional între 44 de țări din întreaga lume fiind o alternativa pentru persoanele care doresc să trimită bani familiilor lor, fără a plăti taxele mari percepute de bănci.

transfergo tarife

Folosind sistemul TransferGo, migranții pot trimite bani peste hotare folosind un model digital din cont în cont, care înseamnă că banii nu trebuie să părăsească țara: banii sunt transferați local-in local- out. Pe scurt, expeditorul face o tranzacție locală în contul bancar TransferGo din aceeași țară, iar compania plătește local în contul bancar al țării de destinație.

„Serviciile companiei oferă transfer rapid de bani online la costuri mai mici decât alți operatori cash și sumă garantată la destinație, fără vreun cost ascuns. În 2016, românii imigranți au trimis peste 22 de milioane de euro în țară prin TransferGo, reușind să economisească până la 90% din costurile lor de transfer.”, potrivit comunicatului de presa.

TransferGo este activ pe piața din România din iunie 2015.

„În mai puțin de patru ani, TransferGo a câștigat încrederea a peste 200.000 de migranți, ajungând la un milion de transferuri internaționale între 44 de țări. Clienții TransferGo au reușit astfel să economisească peste 8 milioane de euro față de cât ar fi plătit prin transfer tradițional.”, se mai arata in comunicat.

Cel mai recent produs lansat de TransferGo este gândit pentru imigranții care trebuie să transfere bani rapid, în afara orelor de funcționare a băncilor. Opțiunea Expres permite persoanelor să depună bani după program, urmând ca aceștia să fie transferați cu prioritate, a doua zi la prima oră de funcționare (în jurul orei 10:00).

TransferGo percepe o taxă fixă de transfer (care depinde de țara din care provine depozitul) și 0,6% – 1,5% comision pentru conversia valutară per tranzacție (care depinde atât de suma transferată cât și de țara din care provine depozitul).

„Toate taxele sunt incluse în suma pe care o vezi atunci când rezervi o tranzacție. Nu îți face griji cu privire la transferul de bani suplimentar pentru a acoperi taxele de transfer. De asemenea, cu TransferGo nu trebuie să îți faceți griji cu privire la potențialele fluctuații valutare – destinatarul va primi suma exactă pe care o rezervi.”, se precizeaza pe site-ul companiei.

Taxele fixe de transfer din: Marea Britanie – 0,99 GBP, Zona euro – 0,99 EUR, Polonia – 9.00 PLN, Norvegia – 20.00 NOK, Danemarca – 20.00 DKK, Ungaria – 500,00 HUF, Suedia – 10.00 SEK, România – 9.00 RON. Taxa fixă de tranzacție se aplică la tranzacțiile EUR- EUR, fără taxe pentru conversia valutară.

Exemple de costuri TransferGo – 26 aprilie (ora de interogare – 15.00)

costuri transfergo bis

„Timpul nostru standard de livrare pentru fondurile tale este următoarea zi lucrătoare din momentul în care primim depozitul tău. Trebuie să știi că nu procesăm transferuri în weekend sau în zilele de sărbătoare națională, în cazul ambelor țări.”, mai precizeaza compania.

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?