Romanii de la Modex amana decizia pentru o noua runda de finantare de 50 mil. USD. „Vrem conditii mai bune de la investitori si sa pastram produsul pe care il construim.”

15 februarie 2021

Compania locală de blockchain Modex, fondată în 2017 de Mihai Ivaşcu, Alin Iftemi şi Dragoş Răuţu, nu a ajuns încă la un acord cu investitorii pentru runda de investiţii demarată in vara anului trecut, în condiţiile în care aceştia solicitau prea multe acţiuni în schimbul finanţării. Runda a fost guvernata de Rothschild din SUA.

Am avut mici probleme in ceea ce priveste runda de finantare. In principiu pentru ca ne-am dorit foarte mult ca aceasta runda sa fie mult mai convenabila noua. In continuare runda este deschisa. Nu stim cat va mai dura pentru ca si noi trebuie sa gasim cea mai buna intelegere cu potentialii investitori,” a declarat în cadrul emisiunii ZF IT Generation Alin Iftemi, co-fondator si Chief Business Officer Modex.

Interes pentru investitia in Modex a existat foarte mult chiar de la companii de investitii cu nume foarte mari. In schimb, ceea ce nu a functionat cum trebuie, in ceea ce ne priveste, au fost termenele in care aceste investitii urmau sa se faca.”

In plus, Iftemi spune ca in amanarea deciziei de finantare a contat si dorinta de a pastra controlul a ceea ce compania dezvolta ca produse.

„Noi vrem sa pastram cat mai mult accesul la ceea ce facem si sa pastram cat mai mult, nu as spune din actiunile noastre, as spune ca ne dorim sa pastram controlul legat de produsul pe care il construim. Punctul final in care vrem ca acest produs sa ajunga cred ca in acest moment cel mai bine poate fi realizat de catre noi.”

In concluzie, Iftemi crede ca in acest moment, „pentru a gasi cea mai buna varianta de investitie este ca noi sa lansam niste produse in care tehnologia este evidentiata eficient si relevant”.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Irina Chitu – country manager finzoom.ro

„Cel mai bine este sa imprumuti maxim 25% din venitul net, pentru a sta linistit. Cata casa imi permit? Asta inseamna 4 ani de venituri.”

Afla aici sfaturile expertului

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?