35% dintre utilizatorii romani de internet nu au comandat sau platit online pentru bunuri sau servicii din motive de securitate, cel mai mare procent (cu exceptia Macedoniei) din toata Europa, potrivit Oficiului European de Statistica (Eurostat). Media la nivelul UE este de numai 19%. Surprinzator este faptul ca tara noastra are un procent similar de neutilizare cu Suedia, unde platile electronice sunt foarte larg raspandite la nivelul economiei/societatii.
Surprinde si faptul ca romanii au mult mai mare incredere in a tranzactiona online de pe platformele de internet banking. In acest caz, procentul de neutilizare in randul internautilor scade la numai 10%, unul dintre cele mai mici din Europa. Numai din aceste doua cifre si este evident ca, pentru a incuraja comertul electronic, bancile trebuie sa permita cumparaturile online direct din platformele lor de internet banking.
La nivelul statelor membre, unul din 4 utilizatori de internet a experimentat probleme de securitate in 2015. Din nou surprinzator, pentru Romania nu exista date disponibile. Chiar nu a avut cine sa le colecteze pentru a raporta?
Eurostat a publicat aceste informații cu prilejul celebrării, în 9 februarie, a Zilei Siguranței pe Internet.
Sursa: Eurostat
Banking 4.0 – „how was the experience for you”
„So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”
Many more interesting quotes in the video below: