Romanii ar putea face plati prin selfie din 2017

31 octombrie 2016

MasterCard va lansa, în 2017, la nivel mondial o soluție de plată prin identificare facială, iar această modalitate de plată ar putea fi posibilă și în Romania, a declarat sâmbătă, într-o conferință de presă, Mihaela Ciupală, account manager, MasterCard România.

MasterCard a dezvoltat o tehnologie denumită Identity Check Mobile, o metoda de autentificare biometrică a plăților online. Astfel, în loc să ținem minte o parola folosim fie amprenta digitală, fie recunoașterea faciala pentru a autentifica plata. Această tehnologie a început să fie testată în 2015 în SUA și Olanda, iar în 2016 a fost implementată și în alte 12 state din Europa, urmând ca din 2017 să fie lansarea la nivel global.

Reprezentanta companiei a explicat și cum funcționează acest ‘Identity check’, prin intermediul une unei aplicații pe telefonul mobil, prin care utilizatorul își creează un cont inițial, se înregistrează, iar ulterior, când este într-o pagina de plată și trebuie sa o autorizeze, va apăsa butonul de identity chek și un ‘popup’ îi va apărea pe ecranul telefonului mobil.

Apoi, utilizatorul va activa aplicația respectivă și, in funcție de metoda de autentificare aleasă, fie amprentă digitală fie selfie, se va deschide camera. „În cazul în care este vorba de selfie este necesar ca utilizatorul să clipească în momentul plății ca să nu poată fi folosită o poza statică pentru autentificarea plății”, a explicat Mihaela Ciupală.

Sursa: profit.ro

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?