Romanii ar putea face plati prin selfie din 2017

31 octombrie 2016

MasterCard va lansa, în 2017, la nivel mondial o soluție de plată prin identificare facială, iar această modalitate de plată ar putea fi posibilă și în Romania, a declarat sâmbătă, într-o conferință de presă, Mihaela Ciupală, account manager, MasterCard România.

MasterCard a dezvoltat o tehnologie denumită Identity Check Mobile, o metoda de autentificare biometrică a plăților online. Astfel, în loc să ținem minte o parola folosim fie amprenta digitală, fie recunoașterea faciala pentru a autentifica plata. Această tehnologie a început să fie testată în 2015 în SUA și Olanda, iar în 2016 a fost implementată și în alte 12 state din Europa, urmând ca din 2017 să fie lansarea la nivel global.

Reprezentanta companiei a explicat și cum funcționează acest ‘Identity check’, prin intermediul une unei aplicații pe telefonul mobil, prin care utilizatorul își creează un cont inițial, se înregistrează, iar ulterior, când este într-o pagina de plată și trebuie sa o autorizeze, va apăsa butonul de identity chek și un ‘popup’ îi va apărea pe ecranul telefonului mobil.

Apoi, utilizatorul va activa aplicația respectivă și, in funcție de metoda de autentificare aleasă, fie amprentă digitală fie selfie, se va deschide camera. „În cazul în care este vorba de selfie este necesar ca utilizatorul să clipească în momentul plății ca să nu poată fi folosită o poza statică pentru autentificarea plății”, a explicat Mihaela Ciupală.

Sursa: profit.ro

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
48 votes · 48 answers
Voteaza
NoCash