România printre primele țări din Europa de Est care acceptă plata cu criptomonede în magazine prin terminalele și aplicațiile mobile Global Payments – din aceasta luna

4 noiembrie 2021

Global payments anunca ca, incepand cu luna noiembrie, cumpărătorii din România se numără printre primii din Europa de Est care vor beneficia de posibilitatea de a plăti cu criptomonede, prin intermediul a mii de terminale și aplicații mobile de plată Global Payments.

Noul serviciu este disponibil pentru toți comercianții care au instalată aplicația GP tom de la Global Payments, ce transformă telefonul mobil în terminal POS. Serviciul de criptomonede este oferit de GoCrypto, cel mai important furnizor de criptomonede din lume.

„Pentru utilizatori, este extrem de facilă acceptarea la plată a criptomonedelor – antreprenorii care folosesc GP tom o pot activa pur și simplu din aplicație, alegând criptomoneda ca metodă de plată,” explica Global Payments.

În prezent există un interes enorm pentru criptomonede și dorim să le oferim clienților posibilitatea de a le folosi la plățile de zi cu zi. De-acum au posibilitatea nu doar de a-și stoca fondurile cripto, ci pot începe să le folosească pentru plăți. Aceasta înseamnă că pot intra într-un magazin, pot alege bunuri și le pot plăti cu criptomonede,”explică Žiga Toni, CEO adjunct al GoCrypto.

Cumpărătorii care au portofele electronice cu criptomonede pot cumpăra bunuri folosind telefoanele lor. Când plătesc, scanează codul QR de plată de pe terminalul comerciantului. Comerciantul poate alege dacă dorește să primească contravaloarea produselor în criptomonedă sau în moneda locală din România – RON.

Suntem bucuroși că de acum putem ajuta cumpărătorii să-și folosească portofelele cripto în aproape toate locurile folosind aplicația noastră, GP tom, care transformă telefonul în POS. Și totodată, ne bucurăm că putem ajuta comercianții să câștige mai mulți clienți, oferindu-le o nouă metodă de plată”, a declarat Cătălin Moise, Country Manager Global Payments România.

Dacă doriți să investiți în criptomonede, aveți nevoie este un portofel electronic pentru criptomonede, care poate fi descărcat de pe Google Play sau App Store.

Global Payments recomandă alegerea Portofelului Elly by Eligma, aceeași companie care a dezvoltat soluția GoCrypto pentru comercianți.

„Portofelul vă oferă posibilitatea de a cumpăra mai multe criptomonede, inclusiv Bitcoin. Puteți cumpăra sau vinde criptomonede în aplicație: decideți asupra sumei pe care doriți să o investiți și plătiți cu un card bancar,” potrivit Global Payments.

Portofelele electronice de criptomonede vă permit, de asemenea, să utilizați criptomoneda pentru plăți – în magazinele online cu GoCrypto sau în magazinele fizice care utilizează aplicația GP tom de la Global Payments cu GoCrypto integrat. Plata se realizeaza prin scanarea codului QR generat de comerciant, dupa care se confirma tranzacția.

Plata cu criptomonede – informații pentru comercianți

Dacă sunteți comerciant și doriți să oferiți clienților posibilitatea de a plăti cu criptomonede, puteți utiliza aplicația GP tom, care vă transformă telefonul mobil într-un terminal de plată. Trebuie doar să semnați un contract de acceptare la plată a cardurilor cu Global Payments și să descărcați aplicația GP tom compatibilă cu sistemul de operare Android.

Odată efectuată plata, comerciantul poate primi decontarea în criptomoneda acceptată sau în moneda locală, așa cum a făcut-o și până acum.

Aplicația GP tom permite comercianților să accepte la plată criptomonede și carduri direct cu telefoanele lor mobile, oricând și oriunde, fără a mai avea nevoie de un terminal clasic. Aplicația funcționează pe toate telefoanele cu sistemul de operare Android 8 și un cip NFC integrat.

„Cel mai mare avantaj al aplicației GP tom este că antreprenorii nu vor mai avea nevoie de niciun echipament de plată suplimentar; pot accepta pur și simplu plăți direct cu telefoanele mobile. Comercianții pot accepta plata cu cardul sau cu criptomonede oriunde există o conexiune la internet,” precizeaza Global Payments.

Costul pentru tranzacțiile cu criptomonede este de 1,25% din suma plătită. Această taxă este plătită de comerciant. Chitanța este emisă electronic și poate fi trimisă prin sms, e-mail sau prin afișarea și scanarea unui cod QR.

Aplicația GP Tom poate fi descărcată de pe Google Play, iar comerciantul o poate folosi imediat ce încheie un contract cu Global Payments.

___________

Terminalele Global Payments din Europa Centrală procesează în prezent aproximativ 890.000 de tranzacții pe zi. Este cu 180.000 mai mult decât înainte de criza coronavirusului – o creștere de 25%. Valoarea medie a unei tranzacții cu amănuntul a crescut și ea, de la 22 la 25 de euro.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?