[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Romania inregistreaza unul dintre cele mai mari ritmuri de crestere din Europa a platilor online cu cardurile Visa, de peste 60% in iunie 2020 fata de anul anterior

25 septembrie 2020

Visa Inc. și Vipps, principalul portofel digital din Norvegia, au încheiat un parteneriat strategic pentru accelerarea plăților mobile în Europa. Partenerii Visa vor putea beneficia de platforma Vipps pentru a-și dezvolta propriile portofele digitale și pentru a oferi clienților noi modalități de a plăti și de a fi plătiți, precum și de gestionare a banilor.

Contextul generat de pandemia Covid-19 a dus la creșterea cererii de soluții digitale sigure la nivel global, consumatorii și companiile apelând mai mult ca oricând la plățile digitale pentru a-și gestiona cheltuielile zilnice. În Europa, peste 75% din plățile realizate cu carduri Visa sunt contactless, iar în iunie 2020 plățile online s-au majorat cu peste 20% față de anul anterior în paisprezece țări europene [1].

“Astăzi, posibilitatea de a plăti digital și de a efectua plăți fără numerar în magazine, online sau prin intermediul aplicațiilor nu mai este doar o chestiune de confort, ci o necesitate. Ca lideri în domeniul plăților, dorim să ne asigurăm că atât consumatorii, cât și companiile pot face comerț electronic în siguranță, indiferent unde se află sau de dispozitivul mobil pe care îl folosesc. În contextul pandemiei, care a determinat o intensificare a utilizării plăților digitale, România înregistrează unul dintre cele mai mari ritmuri de creștere din Europa a plăților online cu cardurile Visa, de peste 60% în iunie 2020 față de anul anterior.

Parteneriatul nostru cu Vipps va permite băncilor partenere din toată Europa să dezvolte și să creeze produse și portofele digitale ușor de utilizat, satisfăcând cererea tot mai mare de plăți contactless, online și mobile”, a declarat Cătălin Crețu, director general pentru România, Croația, Malta și Slovenia în cadrul Visa. 

“Abordarea noastră în ceea ce privește expansiunea la nivel internațional este prin colaborare. Credem că o colaborare între Visa, liderul mondial în plăți digitale, și Vipps, cel mai de succes portofel din lume, susținut de bănci, va crea magie. Împreună dăm posibilitatea băncilor emitente să ofere clienților din Europa și nu numai servicii de plată digitale mai inteligente și simplificate. Împreună cu Visa, vom folosi cele mai bune practici, expertiza și experiența noastră, pentru a crea servicii care să îi entuziasmeze pe oameni prin simplitatea în utilizare”, a declarat Rune Garborg, CEO Vipps.

Vipps este o aplicație de plăți norvegiană care permite consumatorilor să trimită, să plătească și să primească bani printr-o simplă apăsare de buton. De la lansarea sa în 2015, a ajuns la o acoperire a pieței de 85%, având 3,7 milioane de utilizatori în Norvegia [2]. În ultimul an, Vipps a înregistrat o creștere de 145% a tranzacțiilor în Norvegia. [3]

Vipps este cel mai mare furnizor de plăți inteligente și eID din țările nordice. Compania este deținută colectiv de 110 bănci norvegiene și oferă o gamă largă de servicii de plăți și identificare digitală. Portofelul digital Vipps a atras atenția la nivel mondial, după ce a ajuns la o penetrare a pieței de aproape 80% la nivel local. Vipps oferă, de asemenea, capabilități universale ale utilizatorilor din sectorul privat și public prin eID și semnătură digitală. 


[1] VisaNet Data, iunie 2020

[2] Vipps AS, iulie 2020

[3] Vipps AS, iulie 2020

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?