[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Romania este prima tara din care Revolut include in aplicatie ONG-uri locale, pentru donatii.

3 martie 2020

Utilizatorii români ai Revolut pot acum să folosească funcționalitatea Donații pentru a-și rotunji tranzacțiile efectuate cu cardul și a dona organizațiilor caritabile banii rămași. Ei vor putea susține astfel misiunea a trei dintre cele mai importante ONG-uri din România: Dăruiește Viață, Asociația Magic și SOS Satele Copiilor

Clienții Revolut pot să facă o singură donație sau să opteze pentru efectuarea de donații recurente – zilnice, săptămânale sau lunare.


Toți banii donați de către utilizatori vor ajunge la fiecare dintre cele trei organizații caritabile, fără ca Revolut să perceapă vreun comision pentru aceste tranzacții. Nu există o limită minimă pentru sumele donate, iar funcționalitatea poate fi activată și dezactivată oricând de către utilizatori.

Funcționalitatea Donații a fost lansată la data de 1 iulie 2019, cu trei organizații caritabile globale: Asociația LGBTI ILGA-Europe, Salvați Copiii și WWF. Ulterior, au fost adăugate pe lista ONG-urilor din aplicație Movember și Alianța Pădurilor Tropicale.

În ianuarie 2020, Revolut a încheiat un parteneriat cu Crucea Roșie și WWF și a lansat un apel pentru a-i ajuta pe cei afectați de incendiile de vegetație din Australia.

De la lansarea funcționalității, utilizatorii au donat peste 1,15 milioane de euro.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?