Romani la cel mai mare summit pentru startup-uri, organizat la Haga de guvernele Olandei si SUA

7 iunie 2019

Peste 2000 de antreprenori, inclusiv români, participanți la Global Entreprenuership Summit (GES) 2019 in cautare de finantare, au prezentat potențialilor investitori sau parteneri o serie de inovații. Printre acestia si Mihai Raneti, fondator și CEO Cyber Swarm, companie care face neuroni artificiali, „bucati de hardware care pot gandi intre ele”, cu aplicabilitate in domeniul securitatii cibernetice.

Profit.ro a stat de vorba cu Mihai. Iata cum explica el inovatia sa:

”Azi, când întrebi Siri sau faci orice legat de machine learning, orice parte care ține de inteligență artificială, practic telefonul preia solicitarea, se duce într-un data centre și acolo se procesează și se întoarce rezultatul. Cu structurile astea, aceste procese se fac pe loc și mult mai repede. Pur și simplu, e o bucată de material care poate învăța, noi îi spune neuromorphy processing unit, un fel de procesor neuromorfic, foarte similar cu cel biologic”, arată Raneti.

In cele 8 ediții anterioare ale GES, guvernele și sectorul privat s-au angajat la investiții de capital de peste 1 miliard de dolari în întreaga lume catre startup-urile participante.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash