[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Robert Negoita: „estimam ca peste 10% dintre toti contribuabilii persoane fizice din Sectorul 3 isi vor plati taxele si impozitele pe ghiseul.ro in 2015”

4 februarie 2015

Valoarea taxelor si impozitelor locale platite cu cardul online de contribuabilii din Sectorul 3 pe ghiseul.ro a crescut in 2014 de peste 3 ori, depasind pragul de 3 milioane lei. In aceeasi perioada de timp, s-au dublat sumele colectate online de cele 100 administratiii locale prin platforma ghiseul.ro, ajungand la aproximativ 15 milioane lei. Cu alte cuvinte, unul din cinci lei platiti anul trecut prin ghiseul.ro s-a dus in contul Directiei Impozite si Taxe Locale a Sectorului 3 (DITL S3).

Aceste rezultate foarte bune au continuat si in prima luna din acest an cand s-au efectuat aproximativ 4.200 de plati cu cardul pe ghiseul.ro, in valoare de peste 950.000 lei.

Primaria Sectorului 3 ofera cetatenilor posibilitatea de a-si plati taxele si impozitele prin www.ghiseul.ro inca de la începutul anului 2012, iar interesul contribuabililor fata de aceasta optiune de plata a crescut spectaculos. Numai în 2014, numarul contribuabililor din Sectorul 3 care au efectuat plati pe ghiseul.ro a crescut de 3,2 ori, la aproximativ 11.500 de persoane.

In prezent, peste 35.000 de persoane din Sectorul 3, reprezentand aproximativ 17% dintre toti contribuabilii sectorului, si-au ridicat deja datele de acces pentru ghiseul.ro si isi pot verifica astfel obligatiile fiscale, pe care le pot plati partial sau integral cu cardul, pe platforma, fara niciun cost suplimentar.

„Sunt fericit ca de la an la an tot mai multi locuitori ai sectorului 3 apeleaza la acest instrument modern pentru a-si achita taxele si impozitele. Estimam ca peste 10% dintre toti contribuabilii persoane fizice din Sectorul 3 îsi vor plati taxele si impozitele pe ghiseul.ro în 2015. Sustinem acest proiect de promovare a platilor online prin www.ghiseul.ro pentru ca oamenii sa nu mai stea la coada sa plateasca taxele si impozitele”, a declarat Primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoita (foto).

„Campania de incurajare a platilor de taxe si impozite pe ghiseul.ro este un exemplu de succes pentru colaborarea intre autoritatile publice si sectorul privat. Anul trecut, valoarea platilor de taxe si impozite cu cardul pe ghiseul.ro s-a dublat la aproximativ 15 milioane lei, ceea ce arata interesul crescut al romanilor fata de platile pe internet. Multumim partenerului nostru, Primaria Sectorului 3, care a sustinut activ aceasta initiativa inca de la inceput”, a declarat Catalin Cretu, director subregional pentru Romania, Croatia si Slovenia al Visa Europe.

Contribuabilii din Sectorul 3 pot ridica pe loc datele de acces pentru ghiseul.ro de la sediile DITL S3. Totodata, locatii speciale pentru distribuirea datelor de acces pentru ghiseul.ro au fost deschise in Bucuresti Mall si Auchan Titan. In plus, in intervalul 14:00 – 20:00, contribuabilii din Sectorul 3 pot efectua la aceste locatii si plati de taxe si impozite locale cu cardul, pe baza actului de identitate.

In prezent, ghiseul.ro ofera tuturor contribuabililor care si-au ridicat datele de acces (utilizator si parola), dar pe care nu le mai detin din diverse motive, posibilitatea de a le regenera direct pe platforma pe baza CNP-ului si adresei de email pe care au furnizat-o initial.

Principalul avantaj al platii impozitelor si taxelor locale online cu cardul pe ghiseul.ro este posibilitatea de a plati oricand si de oriunde. Utilizatorii platformei ghiseul.ro stau in medie aproximativ 4 minute inregistrati in sistem, timp in care afla informatii detaliate privind obligatiile fiscale si pot sa le achite direct cu cardul pe internet.

Platforma www.ghiseul.ro este un proiect derulat in comun de Agentia pentru Agenda Digitala a Romaniei si Asociatia de Plati Electronice din Romania (APERO), care ofera posibilitatea de a plati partial sau total cu cardul online taxele si impozitele locale, precum si amenzile existente, iar dovada platii se primeste pe e-mail in mai putin de un minut de la plata efectiva.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?