Robert Anghel, ING: „pana la finalul anului, peste 15% dintre platile facute la nivelul bancii vor fi mobile, realizate atat prin ING Pay cat si prin Apple Pay”

14 mai 2019

Utilizarea Apple Pay in detrimentul ING Pay, nu reprezinta un risc pentru banca ci mai degraba o oportunitate ce va face ca peste 50% dintre platile realizate la nivelul bancii sa fie mobile, a declarat Robert Anghel, Head of Mobile Payments la ING, in cadrul conferintei Future Banking.

Banca olandeza a lansat ING Pay in Romania in urma cu 9 luni, fiind inregistrate pana in prezent peste 4 milioane de plati, a caror valoare totala depaseste 250 de milioane de lei.


“Nu vad inregistrarea clientilor ING in portofelul Apple Pay ca pe un risc, mai degraba am fi riscat daca nu am fi oferit serviciul in piata. (…) Nu vad riscul de a pierde clienti pentru ca se inroleaza in Apple Pay, vad oportunitatea de a avea mai multa interactiune cu clientii nostri”, a precizat Robert Anghel.

„Din ceea ce am vazut in alte piete din Europa care au lansat recent Apple Pay, adoptia si utilizarea este spectaculoasa, ne asteptam ca multi utilizatori sa se bucure de el. Cred ca dupa ce va fi lansat in Romania, pana la finalul anului peste 15% dintre platile facute la nivelul bancii ING vor fi mobile, realizate atat prin ING Pay cat si prin Apple Pay”, a mai precizat Robert Anghel.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?