[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Rezultatele Instant Factoring la 2 luni de la lansare: finantari aprobate pentru 175 de firme – valoarea facturilor cumparate depaseste 500.000 euro

22 iunie 2018

In primele doua luni de la lansare, Instant Factoring a cumparat circa 300 de facturi in valoare totala de peste 500.000 de euro. Valoarea medie a facturilor finantate in perioada mentionata este de 1600 de euro, iar timpul mediu de la aprobarea facturii la finantare este de 23 de ore. Pentru urmatoarele doua luni, reprezentantii companiei estimeaza dublarea volumului de activitate.

Potrivit Instant Factoring, circa 150 de micro-companii si companii mici s-au inregistrat pe platforma in cele doua luni de functionare. In medie, compania a inregistrat circa zece solicitari pe zi. Topul industriilor din care provin cei mai multi clienti sunt: comert, distributie, transporturi, mici producatori si consultanta, conform unui comunicat emis de catre companie.

Termenul mediu de incasare pentru facturile cumparate este cuprins intre 45 si 60 de zile, iar rata de aprobare a cererilor de finantare a fost de 72%, fiind aprobate finantari pentru 175 de firme – clienti ai companiilor inregistrate pe Instantfactoring.com. Conform datelor companiei, gradul de incasare in primele 2 luni este de 100%, nefiind inregistrat niciun incident de plata pana in prezent.

Sursa: wall-street.ro

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?