[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Revolut promoveaza terminalele proprii de acceptare si platile cont la cont cu o serie de parteneriate strategice. Primul este pe segmentul transport, cu Meridian Taxi. Vor urma si altele, inclusiv pe turism si HORECA.

30 mai 2024

Revolut Business și Meridian Taxi au încheiat un parteneriat care va contribui la creșterea flexibilității financiare a furnizorului de servicii de mobilitate urbană în capitală. „Meridian Taxi este prima companie din această industrie care încheie un acord cu Revolut Business pentru a-și echipa flota de 1.000 de vehicule cu terminale de plăți Revolut Reader.” – potrivit comunicatului.

„Cu dispozitivul pus la dispoziție de Revolut, șoferii de taxi vor avea la îndemână un mijloc de încasare de plăți care le va permite pasagerilor să achite cursele atât cu cardurile fizice, cât și cu cardurile virtuale integrate în portofele electronice, oriunde, oricând, simplu și fără bătăi de cap. ” -potrivit comunicatului.


De asemenea, Meridian Taxi introduce, pe lângă echipamentul de încasare plăți, și o nouă metodă de checkout la plata cu cardul, Revolut Pay, „care le va permite utilizatorilor Revolut să facă plata cu doar un click.” – precizeaza compania.

Suntem încântați să anunțăm acest important parteneriat cu Meridian Taxi, care a devenit unul dintre primii clienți ai Revolut Business ce va folosi la scară extinsă produsele noastre de acceptare de plăți, Revolut Reader și Revolut Pay. Ne-am propus ca prin serviciile de plăți pe care le oferim să ajutăm firmele românești să încaseze banii pentru serviciile prestate într-un mod sigur, facil și la costuri competitive. Ne așteptăm să vedem tot mai multe tipuri de companii, de diferite dimensiuni, de la rețele de comerț alimentar sau de haine la mici comercianți de produse de larg consum, restaurante sau frizerii, cum adoptă aceste servicii de încasare plăți de la consumatori, prin metode de plată avansate și soluții care le fac viața mai ușoară. Vedem cum tot mai multe companii românești au încredere în Revolut Business pentru a se dezvolta, pentru a-și extinde operațiunile în afara României sau pentru a-și reduce costurile bancare și vom continua să aducem și mai multe soluții pentru clienții din acest segment,” a declarat Iulian Boia – Sales Manager România.

Cu parteneriate de acest tip, si cu un comision de acceptare la plata ce poate scadea mult sub 1% per tranzactie, Revolut arunca manusa bancilor: „Pentru comerciantii clienti Revolut putem veni cu o oferta mult mai competitiva. In primul rand nu exista un cost lunar cu abonamentul. Terminalul nostru se pune la dispozitia comerciantilor fara conditii de rulaj.” – spune Iulian Boia.

In plus, tot legat de costuri, Revolut percepe in Romania un comision de 0,8% + 12 bani per tranzactie de acceptare la plata prin Revolut Reader, pentru plati cu cardul fizic, si 1% +1,12 lei per tranzactie, prin Revolut Pay, pentru platile online. In functie de volumele comerciantului, se poate scadea chiar si sub aceste niveluri.

Fata de procesatorii care practica un comision per tranzactie in jur de 1,5%, se poate spune ca pretul acceptarii la plata prin Revolut este cu cel putin 50% mai mic!

La aceasta se adauga timpul redus de incasare efectiva a banilor in cont de catre comerciant. Astfel, reprezentantul Revolut precizeaza ca decontarea se face in 24 de ore, indiferent daca este zi lucratoare sau zi de week-end. In aceste conditii, foarte probabil ca fintech-ul britanic va atrage tot mai multi comercianti pe Revolut Business.

De ce a optat Meridian pentru Revolut?

Meridian Taxi și-a concentrat în ultimul an eforturile în direcția transformării într-un furnizor de servicii de calitate și promotor al noilor tehnologii. Parteneriatul nostru cu Revolut este un pas major în această direcție, oferind clienților posibilitatea de a plăti cursele rapid și sigur prin soluția POS oferită de Revolut. Acest parteneriat rezolvă o problemă importantă a taximetriei din București – achitarea curselor de taxi direct cu cardul.

Șoferii noștri pot accepta acum plăți electronice în mașină, oferind astfel o modalitate de plată modernă și convenabilă pentru clienți. Prin această colaborare, dar și prin alte acțiuni suplimentare – cursuri de customer experience cu șoferii Meridian, îmbunătățirea flotei cu autovehicule moderne și altele – ne propunem să schimbăm percepția asupra serviciilor de taxi din capitală, stabilind noi standarde de calitate și inovație în industria noastră.„, a comentat Dan Boabeș, antreprenor român, deținător al companiei Meridian Taxi.

Datele interne ale Revolut[1] arată că transportul este una dintre principalele categorii de cheltuieli pentru utilizatorii români, cu o creștere de 64% a sumei totale a tranzacțiilor și cu 57% a numărului de tranzacții efectuate, în trim. I 2024 față de același trimestru din 2023. Plățile către companii de taxi și servicii de mobilitate cu autoturisme de lux au crescut cu 18% ca sumă totală în trim. I 2024 vs trim. I 2023, și cu 12% ca număr de tranzacții, în aceeași perioadă.


[1]  Date intern Revolut analizate în formă agregată și anonimizată, ajustate cu creșterea bazei de clienți pentru aceeași perioadă (trim I 2024 vs. trim I 2023).

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?