[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Revolut lanseaza Revolut Junior in Romania, pentru copiii cu varste intre 7 si 17 ani

13 mai 2020

Revolut Junior este o aplicație pentru gestionarea banilor de catre copiii cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani și părinții acestora, care sunt clienti Metal si Premium. „Produsul a fost deja lansat cu succes în luna martie în Marea Britanie.”, precizeaza compania.

Revolut Junior își propune să promoveze obiceiurile sănătoase de gestionare a banilor de la o vârstă fragedă și în parametri siguri, totul sub îndrumarea unui adult responsabil.


Conturile Revolut Junior pot fi create doar de către un părinte sau un tutore legal care deține un cont Revolut. „Contul oferă funcționalitățile și experiența necesare pentru a-i ajuta pe tineri să obțină abilitățile financiare de care au nevoie înainte de a deveni independenți financiar.”, potrivit comunicatului de presa.

Produsul are trei componente principale:

  1. O aplicație nouă, Revolut Junior, creată pentru copii, prin intermediul căreia aceștia își pot gestiona soldul și pot primi alerte referitoare la tranzacții.
  2. O secțiune nouă în cadrul aplicației Revolut, creată special pentru părinți și tutori, care le permite să gestioneze modul în care copiii lor cheltuie bani.
  3. Un card Revolut Junior pentru copii, cu un design exclusiv.

Prin folosirea propriului cont Revolut părinții vor putea să gestioneze sumele de bani alocate copiilor, precum și fondurile proprii, totul dintr-un loc sigur, ceea ce oferă o soluție integrată de management financiar pentru întreaga familie.. Aceasta include și faptul că părinții vor putea transfera instantaneu bani către contul copiilor și vor putea accesa soldul și tranzacțiile acestora.

În plus, părinții pot primi notificări prin care să fie anunțați de modul în care copilul lor cheltuie bani. Produsul include setări de siguranță care le permit părinților să controleze funcționalitățile cardului și tranzacțiile precum plățile online.

Pe parcursul anului vor fi adăugate noi funcționalități, printre care se numără: posibilitatea de a stabili o alocație lunară, sarcini și obiective cu caracter financiar, opțiuni de economisire, rapoarte de cheltuieli, limite de cheltuire și noțiuni de educație financiară care îi vor ajuta pe copii să își dezvolte abilitățile financiare. Fiecare funcționalitate este creată în așa fel încât să implice atât părinții, cât și copiii, facilitând astfel dialogul constant în familie.

„Vrem să îi ajutăm pe copii să dezvolte abilități financiare, așa că suntem mândri să lansăm acest produs în România și în alte țări din Europa. Conversațiile despre bani încep, de obicei, acasă și considerăm că aceste abilități sunt obținute pas cu pas, prin experiență și cu ajutorul părinților și al tutorilor. Revolut Junior “crește” odată cu copiii, până în momentul în care aceștia împlinesc 18 ani și își pot crea un cont Standard, astfel încât, odată ajunși independenți, să aibă educația și abilitățile financiare necesare pentru a evita posibile greșeli costisitoare”, a declarat Aurelien Guichard, Product Owner pentru Revolut Junior.

Infiintata in 2015, Revolut este astăzi una dintre cele mai mari comunități de fintech din lume, cu peste 12 milioane de utilizatori în întreaga lume. Revolut a procesat peste un miliard de tranzacții în valoare totală de peste 130 miliarde de dolari, de la lansare.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?