Revolut lanseaza astazi in Romania serviciul de tranzactionare actiuni fara comisioane

1 august 2019

Serviciul va fi lansat progresiv și va fi inițial disponibil utilizatorilor Metal, urmând ca în săptămânile viitoare acesta să poată fi accesat de către toți utilizatorii.

Clientii Revolut Metal vor putea efectua pana la 100 de tranzacții gratuite lunar, în timp ce utilizatorii Premium și Standard vor avea o limită de 8, respectiv 3 tranzacții lunar. Odată depășite aceste limite, se vor aplica comisioane de 5 lei pentru o tranzacție și va fi percepută o taxă de custodie de doar 0,01% pe an.

Serviciul oferă actualizarea prețurilor acțiunilor în timp real și date despre nivelul de performanță al pieței. Lista companiilor (listate pe Bursa din New York si Nasdaq), de la care utilizatorii vor putea cumpăra acțiuni, este în continuă dezvoltare, iar FinTech-ul britanic urmează să adauge noi nume mari. În prezent, printre cele 300 de companii din Statele Unite ale Americii în care românii pot investi, se numără nume sonore precum: Apple, Amazon, Facebook, Tesla sau IBM.

„Revolut transformă tranzacționarea pe bursă în investiții disponibile pentru largi categorii de utilizatori, eliminând ideea conform căreia investițiile pot fi accesibile unui număr restrâns de persoane și doar într-un cadru complex și greu accesibil. Astfel, compania britanică este prima din Europa ce le va permite utilizatorilor să cumpere fracții de acțiuni ale unor companii listate în Statele Unite ale Americii. Suma minimă care poate fi investită este de 1 dolar american.”, potrivit comunicatului.

Toate tranzacțiile vor fi efectuate, ca de obicei, din portofelul electronic Revolut, disponibil în 29 de monede, ceea ce înseamnă că oricine va dori să investească va putea transfera bani din contul curent în moneda locală într-un cont în dolari americani, beneficiind de cunoscutele rate excelente de schimb valutar ale Revolut și de un proces de conversie automată.

Revolut va continua să dezvolte serviciul de investiții, urmând ca pe viitor utilizatorii să poată investi în acțiuni ale unor companii listate la bursă în Marea Britanie și în Europa, în Exchange Traded Funds (ETF-uri), precum și în titluri de valori ISA. De asemenea, compania are în vedere extinderea serviciului la nivel global, urmând ca pe viitor și utilizatorii din afara Spațiului Economic European să poată beneficia de el.

„Ne-am asigurat că a investi prin intermediul Revolut este ieftin, ușor și accesibil tuturor, chiar dacă utilizatorii doresc să investească sume foarte mici. Acesta este doar începutul ofertei noastre de investiții, urmând ca în viitorul apropiat să oferim acces și utilizatorilor din diferite alte piețe, precum și să lansăm noi produse de investiții”, a declarat Nik Storonsky, fondator Revolut.

Important de știut:

Tranzacțiile sunt executate de DriveWealth LLC în numele clienților, în intervalul orar în care sunt deschise piețele din SUA (9:30 a.m. EST – 4:00 p.m. EST).

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
49 votes · 49 answers
Voteaza
NoCash