Revolut isi angajeaza ca trezorier un bancher de la Deutsche Bank, un CFO de la concurenta banca digitala N26 si un director de risc infractional financiar, fost angajat Visa

23 august 2019

Revolut, fintech-ul londonez cu peste 6 milioane de utilizatori în Europa și Australia, își dezvolta echipa executivă și angajează experți în trei poziții cheie: Trezorier, CFO Adjunct și Director de Risc Infracțional Financiar.

Wolfgang Bardorf, angajat al Deutsche Bank, unde a condus departamentul de metodologii și modele de lichitate, fost Director Executiv în trezorerie corporativă la Goldman Sachs, a fost numit Trezorier.

Stefan Wille, fost Vice Președinte Sr. Finanțe în cadrul companiei concurente N26 și Manager de Finanțe Corporative la Credit Suisse, a fost numit CFO Adjunct. Stefan va raporta către noul CFO al companiei, Dave MacLean, fost executiv in cadrul Metro Bank si Barclays.

Philip Doyle, care a ocupat funcția de Head of Financial Crime la ClearBank și pe cea de manager pentru prevenirea fraudelor la Visa, este noul Director de Risc Financiar Infracțional . Doyle va sprijini Revolut în misiunea sa de a deveni cea mai sigură și de încredere platformă financiară din lume.

Nik Storonsky, Fondator & CEO Revolut a declarat: „Anul acesta ne-am completat echipa cu o serie de experți senzaționali. Vom continua să dezvoltăm conducerea companiei și să îmbunătățim procesele existente prin angajarea unora dintre cei mai talentați profesioniști din domeniu, cu mulți ani de experiență și cu expertiză la nivel global. Aștept cu nerăbdare să le urez bun venit în echipa executivă a Revolut lui Philip, lui Stefan și lui Wolfgang și sunt convins că expertiza lor va fi de neprețuit pe măsură ce vom crește.”

În ultimele luni, Revolut a angajat o serie de executivi seniori, printre care se numără Richard Davies, care anterior a ocupat funcții de conducere în cadrul HSBC, Barclays și TSB, dar și Dave MacLean, actual CFO și fost Director Financiar al Metro Bank.

Revolut a fost lansată în Iulie 2015 de către foștii bancheri de investiții de la Credit Suisse și Deutsche Bank, Nik Storonski și Vlad Yatsenko, drept o alternativă la marile bănci tradiționale.

Deși inițial FinTech-ul a atras utilizatori prin faptul că le permite să cheltuie și să transfere bani în străinătate la un curs valutar interbancar, recent, compania a depășit pragul de 6 milioane de utilizatori în Europa și Australia, datorită modului de prezentare a cheltuielilor efectuate, funcției de control bugetar sau funcționalității ce permite tranzacționarea de criptomonede.

Până la ora actuală, Revolut a primit finanțări de aproximativ 340 de milioane de dolari din partea unor investitori cunoscuți precum Index Ventures, Ribbit Capital, Balderton Capital și DST Global.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Jan Schildbach – Analyst Deutsche Bank


„Though Libra has met with fierce resistance from central banks and supervisory authorities and might never see the light of day, in many other cases tech firms (both start-ups and established big players) have successfully captured bits and pieces of universal banks’ traditional value chain. This trend may only intensify in the coming years. In this environment, European banks remain squeezed.”

Sondaj
In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash