Revolut introduce în aplicație un cont special pentru freelanceri, mici întreprinzători și comercianți independenți

23 septembrie 2022

Revolut Pro vine cu un cont bancar gratuit, integrat în versiunea aplicației pentru persoane fizice. Lansat deja în opt piețe europene, inclusiv în România, Revolut Pro are atașat un card de debit care oferă  1% cashback pentru plățile efectuate, permite realizarea de încasări pe bază de QR coduri sau link-uri de plată, în mai multe monede, și generează șabloane pentru facturi personalizate.

Revolut anunta introducereaunui cont special în versiunea retail a aplicației – Revolut Pro. Conceput pentru încasarea de venituri, efectuarea de plăți și managementul cheltuielilor, Revolut Pro vine în sprijinul celor care lucrează pe cont propriu sau au un al doilea job fie ca mici întreprinzători sau ca liber-profesioniști și îi ajută să își gestioneze mai bine finanțele.

În condițiile în care piața muncii devine tot mai flexibilă, în diverse domenii de activitate, profesioniștii și experții sau cei cu spirit antreprenorial preferă să lucreze pe cont propriu, pentru mai multă autonomie. În Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, în 2021, aproape unul din șase adulți desfășura cel puțin o dată pe săptămână o activitate pe cont propriu sau ca mic întreprinzător.[1] Băncile tradiționale au dezvoltat de-a lungul timpului soluții pentru segmentul B2B, dar acestea nu sunt suficient de adaptate la nevoile celor care activează în domeniul antreprenorial, ca freelanceri sau ca liber-profesioniști, deoarece sunt mult prea sofisticate sau complexe.

Lansat inițial în Regatul Unit, Irlanda, Franța, Polonia, Spania, Portugalia, România și Lituania, Revolut Pro este un cont gratuit, fără comisioane de administrare, care nu condiționează utilizatorul să aibă un depozit deschis la bancă sau un anumit rulaj financiar. Contul poate fi deschis din varianta retail a aplicației, în doar două minute, și oferă un IBAN dedicat și un card de debit cu 1% cashback. Din acest cont se pot realiza rapid și în siguranță transferuri sau plăți instant către alte bănci sau către alte conturi Revolut.

Revolut Pro permite plăți în diverse monede cu cardul fizic sau carduri virtuale, prin  Google Pay și Apple Pay, pe lângă transferurile de bani. În condițiile în care numărul afacerilor și al consumatorilor care preferă să facă plăți digitale în locul utilizării numerarului este în creștere, cu Revolut Pro, liber-profesioniștii pot accepta plăți imediat, fie în persoană, fie online prin QR coduri sau link-uri de plată, pot emite facturi și pot ține evidența cheltuielilor.

Creșterea explozivă a numărului celor care lucrează pe cont propriu – artiști, bloggeri, antrenori, meditatori și profesori, terapeuți, furnizori de servicii la domiciliu, vânzători ambulanți – a făcut să crească cererea de servicii financiare care să îi ajute pe aceștia să își gestioneze veniturile și cheltuielile”, a declarat Maria Marti Garcia, Product Owner Revolut Pro.


[1] University of Hertfordshire 2021

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?