[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Revolut extinde platforma de tranzactionare de actiuni fara comisioane, catre utilizatorii Premium si Standard din Romania

9 aprilie 2020

Toți utilizatorii Revolut pot cumpăra și vinde acțiuni la peste 750 de companii listate la Bursa din New York (NYSE) și NASDAQ. Utilizatorii Standard pot efectua lunar trei tranzacții fără comisioane, cei Premium pot efectua până la opt astfel de tranzacții, în timp ce utilizatorii Metal pot efectua lunar un număr nelimitat de tranzacții fără comisioane.

Toți utilizatorii pot descărca direct din aplicație extrase lunare ale tranzacțiilor efectuate.

Fiecărei tranzacții care depășește aceste limite i se va aplica un comision de 5 RON. Revolut aplică o taxă anuală de custodie de 0,01%, raportată la valoarea totală a portofoliului fiecărui client.

Lista companiilor în care utilizatorii pot investi conține companii cu nume sonore la nivel global, printre care se numără Amazon, Alphabet, Tesla, Ford, Nike, Netflix, Facebook și multe altele.

Investitorii sunt nevoiți adesea să cumpere cel puțin o acțiune a unei companii. Acest lucru nu constituie un impediment dacă prețul acțiunii este mic, însă acțiunile la multe companii celebre – cum ar fi Amazon – pot costa fiecare mii de dolari sau chiar mai mult.

„Revolut inovează acest domeniu prin faptul că le oferă utilizatorilor săi posibilitatea de a cumpăra fracții de acțiuni pentru suma minimă de 1 dolar american. Astfel, aceștia ajung să dețină o mică parte dintr-o companie, chiar dacă nu una cu valoare ridicată.”, potrivit comunicatului de presa.

„Ordinele la piață instantanee le permit utilizatorilor Revolut să cumpere acțiuni la valoarea de piață actuală, iar aceștia primesc în timp real actualizări de preț și informații despre performanța acțiunilor. Limita acestor ordine este acum de 10.000 de dolari americani (de la o limită inițială de 1.000 de dolari americani).”, mai precizeaza compania.

„Am lansat platforma de tranzacționare de acțiuni – inițial doar pentru utilizatorii Metal – în august 2019. Reacțiile primite au fost minunate, iar utilizatorii Revolut au devenit din ce în ce mai interesați de această funcționalitate, apreciind caracterul său inovator, accesibil și incluziv. Suntem încântați să oferim tuturor utilizatorilor Revolut acces la bursă și să le oferim sprijin pentru a-și gestiona mai ușor finanțele. Vom continua să dezvoltăm platforma de tranzacționare pentru a le permite utilizatorilor să își gestioneze mai eficient banii și investițiile cu ajutorul telefonului mobil”, a declarat Nik Storonsky, Fondator și CEO – Revolut.

Această platformă de tranzacționare de acțiuni este facilitată de către Revolut Trading. Nici Revolut, nici Revolut Trading nu oferă consiliere de investiții, iar fiecare investitor ar trebui să ia propriile decizii sau să solicite consiliere independentă în cazul în care nu este sigur în legătură cu oportunitatea/gradul de adecvare al oricărei investiții pentru propriile circumstanțe sau nevoi.

Revolut Trading Ltd (FRN. 832790) este reprezentant desemnat al Sapia Partners LLP, societate autorizată și reglementată de Autoritatea pentru Conduită Financiară din Regatul Unit.

Lansata in 2015, Revolut este astăzi una dintre cele mai mari comunități de fintech din lume, cu peste 10 milioane de utilizatori în întreaga lume. Revolut a procesat peste 1 miliard de tranzacții în valoare totală de peste 130 miliarde de dolari, de la lansare.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?