Revolut dat in judecata de un roman pentru ca banii transferati nu i-au mai ajuns in cont

15 septembrie 2020

Nu este o noutate faptul ca Revolut blocheaza conturile anumitor clienti fara nicio notificare, cel mai probabil din considerente de legislatie privind spalarea banilor, care obliga compania la verificarea provenientei sursei banilor. Premiera consta in faptul ca un roman a dat in judecata compania pentru ca banii transferati nu i-au mai ajuns in cont.

Florin Hrituliac, un utilizator de Revolut, a dat în judecată compania după ce a transferat 20.000 lei care nu au mai ajuns. Inițial, Revolut a băgat schema clasică, mai durează un pic până ajung, după patru zile n-au mai răspuns la chat,” scrie Vali Petcu pe zoso.ro.

Procesul contra Revolut este o premiera pentru instantele din Romania si va constitui un precedent in vederea apararii drepturilor consumatorilor romani in fata gigantilor financiari internationali.

Partea bună e că așa vor afla mai mulți oameni cât de mișto e serviciul ăsta, parte nasoală e că se poate ca ăia să nu se prezinte și rezultatul să fie zero,” mai scrie Vali.

Hrițuliac este un afacerist brașovean, cunoscut publicului larg pentru afacerea Haff, falimentată între timp.

Ca de obicei, comentariile merita citite pana la capat:

Stefan scrie: „Ai scapat 2 aspecte din vedere:
1) din Revolut poți transfera gratis în orice alt cont și asta, spre deosebire de top up nu se întâmplă instant pentru ca depinde și de banca care primește banii.
2) legea spălării banilor pe care încep sa o aplice și băncile de la noi poate întârzia sau poate anula unele tranzacții pana nu declari scopul și sursa banilor(de la 10k Euro in sus). Sunt de acord ca ar fi trebuit sa primească feedback despre statusul tranzacției.”

Ciocanul spune: „Dati mai bine toata stirea, sa nu trunchem: un afacerist/antreprenor/playboy/cancan/tepar/etc. numit Florin Hrituliac cu datorii la furnizori si ANAF acuza Revolut ca i-a dat o teapa de 5000 de euro. Eu cred ca aici e ceva jumate de adevar. Conturile lui probabil au fost blocate de ANAF si Revolut e de vina dar poate e doar imaginatia mea bolnava. Datul in judecata nu e scump. Nu zic ca Revolut si altii sunt sfinti si ca da, trebuie avut grija si sa nu te risti sume mari dar fix cu un gainar mai spalat incepe marele proces Revolut?

Arhi: „Daca i-a dat in judecata in Bucuresti sau in Romania, le ia boii de la bicicleta. In contractul semnat scrie ca justitia din UK are prevalenta.”

Marha Logu: „Cum adica aia sa nu se prezinte si rezultatul sa fie zero? N-am auzit de proces cu rezultat zero. Din ce stiu Revolut are licenta de banca in UE si ma gindesc ca nu e chiar asa simplu sa faca ce vor ei. Asta una la mina.
A doua la mina e ca pentru mine Revolut chiar e ok. Am rulat ceva banuti si nu am patit chestii naspa. Se poate ca Hrituliac asta sa nu fi citit bine Terms&Conditions si sa fi facut ceva dubios, asa cum fac majoritatea alora de se pling ca au conturi blocate sau mai stiu eu ce.
El poate sa dea in judecata pe oricine vrea, importanta este sentinta.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Balaceanu – CEO & fondator Lendrise Marketplace

„40% dintre romani nu au un cont bancar. Sa nu uitam ca din cei 4,5 mil. de romani la Biroul de Credit numai jumatate sunt eligibili pentru un credit bancar. Ceilalti isi pot lua un credit non-bancar sau nu-si pot lua absolut niciun credit.” 

Afla aici sfaturile expertului

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?