[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Revolut Business lansează în România conturile de economii pentru companii. Dobândă de până la 4% pe an, plătită zinic – inclusiv in weekend.

15 iulie 2025

Revolut, banca digitală europeană cu peste 4,5 milioane de clienți persoane fizice în România, anunță azi lansarea conturilor de economii în lei pentru clienții din segmentul corporate, cu o ofertă care poziționează dobânda acordată printre cele mai atractive din piață (de până la 4% pe an). Rata dobânzii anuale diferă în funcție de tipul de plan deținut de un client corporate: Enterprise 4 p.a%, Scale 3% p.a., Grow: 2.5% p.a.

Noul produs este un răspuns la provocările cu care se confruntă companiile și antreprenorii în gestionarea propriilor fonduri, așa cum rezultă și dintr-un studiu (1) realizat de Dynata pentru Revolut Business. Potrivit acestei cercetări, 49% dintre companiile europene și 39% dintre cele românești spun că accesul la instrumente de economisire reprezintă o provocare pentru ele.

Revolut Business, soluția all-in-one pentru companii oferită de Revolut, include instrumente de plăți, gestionarea cheltuielilor și tranzacții internaționale, în timp ce le oferă companiilor românești mai multe avantaje competitive, inclusiv: plăți internaționale cu costuri reduse, conturi multivalutare, carduri corporative inteligente, instrumente financiare automate – și acum, oportunitatea de a câștiga zilnic, inclusiv în week-end, din dobânda pentru fondurile de rezervă.

Revolut Business continuă să crească în popularitate în rândul companiilor din România. Potrivit datelor interne ale Revolut, volumul lunar al tranzacțiilor a depășit 500 milioane de euro , în creștere cu 72% față de anul precedent.

La nivel global, Revolut Business a identificat o cerere în creștere pentru conturile de economisire, având deja depozite de peste 1 miliard de euro, deținute în produse de trezorerie, de la lansarea la nivel global.

Revolut Business intenționează să continue diversificarea gamei de produse puse la dispoziția companiilor de diverse dimensiuni, pe piața locală, cu o ofertă care se adresează atât afacerilor orientate spre piața internă, cât și celor care vor să aibă acces la piețele globale.

„În studiile noastre, am regăsit deseori mențiuni ale clienților care se declarau îngrijorați de dobânzile mici oferite de bănci. De aceea, după o analiză atentă a pieței, am decis să lansăm acest produs de economisire în lei care le oferă clienților acces la o dobândă mai avantajoasă, cu acces instant la fonduri, completând portofoliul nostru de produse din România. Încă de la lansare, obiectivul Revolut Business a fost acela de a rezolva cele mai multe dintre problemele cu care se confruntă companiile pe măsură ce se dezvoltă și caută tot mai multă eficiență financiară, dovedind că suntem o alternativă reală și inteligentă la oferta băncilor clasice”, a declarat James Gibson, General Manager Revolut Business.

___________


1) Un studiu realizat de Dynata în octombrie 2024 în rândul a 2.850 de factori de decizie din companii din Franța, Irlanda, Italia, Polonia, România, Regatul Unit. În eșantion au fost incluse companii care au peste 1.000 de angajați și sunt considerate companii mari.

Revolut este o bancă licențiată, care ajută utilizatorii să își folosească la maximum fondurile de care dispun. În 2015, Revolut s-a lansat în Regatul Unit, cu servicii de transfer de bani și schimb valutar. În prezent, 60 de milioane de clienți din lume folosesc zeci de produse inovatoare Revolut pentru a realiza mai mult de o jumătate de miliard de tranzacții pe lună.

Noutăți
Stay updated to the impact of emerging technologies in fintech & banking.
Banking 4.0 newsletter - subscribe
Cifra/Declaratia zilei

Dariusz Mazurkiewicz – CEO at BLIK Polish Payment Standard

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

To be honest I think that Sinaia, your conference, is much better then Davos.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?