Revolut a integrat ING Bank in modulul de multi-banking

21 decembrie 2020

Deocamdata doar pentru beta-testeri, potrivit finbites.ro

Partea interesantă este că Revolut permite deja și inițierea de plăți prin Open Banking, fiind un PISP (Payment Initiation Service Provider) în jargonul financiar. Dacă extinde și pe România serviciul, ar fi primul inițiator de plăți prin open banking din piața locală. Restul use case-urilor sunt pe agregare de conturi – AISP (Account Information Service Provider). 

Cum face Revolut un transfer prin open banking? Destul de simplu. Nu mai este un top-up, care are la bază o plată cu cardul, ci un transfer dintr-un IBAN în altul. Iar clienții Revolut au din noiembrie IBAN-uri emise de Libra Internet Bank. 

Ca urmare, în cazul integrării cu ING, la un transfer prin open banking, Revolut va solicita cu acordul explicit al clientului să realizeze o plată din contul ING în contul IBAN pe care clientul Revolut îl are deschis la Libra. Și cum ING Bank nu este încă în sistemul de plăți instant al Transfond (doar patru bănci sunt până acum: CEC Bank, BT, BCR și Libra Bank), transferul va funcționa ca o plată interbancară clasică, deci banii vor ajunge în 1-2 zile lucrătoare.

Sa speram ca anul 2021 va aduce si ING in schema de plati instant propusa de Transfond. 

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Irina Chitu – country manager finzoom.ro

„Cel mai bine este sa imprumuti maxim 25% din venitul net, pentru a sta linistit. Cata casa imi permit? Asta inseamna 4 ani de venituri.”

Afla aici sfaturile expertului

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?