Revolut a inceput sa retina sumele celor care au decizii judecatoresti de popriri! 33% din salariul primit pe card sau 100% din sumele care nu au legatura cu salariul.

29 martie 2023

Update: Reactia oficiala a Revolut – Departamentul Comunicare:

În anul 2022, am inițiat demersurile administrative pentru înființarea unei sucursale locale. Aceasta figurează în registrul de Sucursale ale instituțiilor de credit din alte state membre, asigurat de Banca Națională a României, însă nu este momentan operațională. În momentul de față, Revolut continuă să-și ofere serviciile în România în temeiul libertății de prestare a serviciilor pe teritoriul Spațiului Economic European (SEE), prin extinderea/ pașaportarea licenței sale lituaniene (nota 1).

Astfel, entitatea lituaniană Revolut Bank UAB este unitatea sub care clienții sunt înrolați și deci singura care ar putea executa ordine/înființa popriri din partea entităților din România, dar numai cu respectarea procedurilor lituaniene, europene, precum Regulamentul UE Nr. 1215/2012 (nota 2) privind competența și recunoașterea și executarea hotărârilor în materie civilă și comercială (adică conform procedurii prevăzute la art. 41, 42 din prezentul regulament) și a altor prevederi legate de procedura europeană de executare.

Pe piața locală, Revolut a construit și continuă să dezvolte relații de bună colaborare cu autoritățile de reglementare, cu instituțiile statului, cu asociații ale altor părți din ecosistem, în vederea limitării tentativele de fraudă, a evaziunii fiscale și pentru a preveni spălarea de bani.
Le mulțumim celor peste 2,7 milioane de clienți din România care ne-au acordat încrederea lor și utilizează serviciile noastre și îi încurajăm să continue să dea dovadă de responsabilitate în utilizarea serviciilor, conform termenilor și condițiilor aplicației. Folosirea conformă a serviciilor noastre și protejarea intereselor legitime ale clienților Revolut sunt teme prioritare pentru noi.”

Nota 1:  https://www.lb.lt/en/sfi-financial-market-participants/revolut-bank-uab
Nota 2: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/ALL/?uri=celex%3A32012R1215

____________

Un membru al unei comunitati din spatiul de social-media a publicat o decizie judecatoreasca de poprire, inclusiv pe contul Revolut. Acesta face urmatoarele precizari:

. contul va fi poprit la doua zile din momentul in care scrisoarea a fost emisa;

. contul Revolut va aparea dezactivat temporar, in cazul in care nu primesti salariul pe el, pana la plata sumei;

. daca primesti salariul pe Revolut, iti vor opri 33% din el;

. alte sume ce se regasesc in cont si nu au legatura cu salariul, se vor retine in proportie de 100%.

Avand in vedere cele de mai sus, se pare ca sucursala din Bucuresti a bancii Revolut este functionala, desi se anunta ca abia in iunie isi va incepe activitatea. Asadar, Revolut devine o banca in toata regula si in tara noastra iar cei care isi faceau cont Revolut pentru a fugi de fisc, nu mai au scapare.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?