[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Revolut a depășit pragul de 2 milioane de utilizatori în rândul copiilor și adolescenților. Compania adauga noi functii in aplicatie pentru acestia, precum „buzunarele electronice”.

11 aprilie 2024

Revolut, banca digitală cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, a ajuns la peste 2 milioane de utilizatori ai Revolut <18, aplicația special concepută pentru copii și adolescenți cu vârste între 6 și 17 ani. Numărul total al clienților (părinți și copii) care folosesc această aplicație depășește 3,5 milioane de utilizatori. În ultimul an, baza de clienți Revolut <18 în România – incluzând copiii și părinții sau tutorii – a crescut cu 65%.

Creată special pentru Generația Z și Generația Alpha, Revolut <18 ajută tinerii să-și crească nivelul de educație financiară și să înțeleagă valoarea banilor, sub supravegherea directă a părinților și tutorilor. Pentru a ține pasul cu propria evoluție și creștere pe piață, Revolut împrospătează aspectul aplicației pentru tinerele generații și adaugă și noi caracteristici. Printre acestea se numără: un instrument de analiză a cheltuielilor și bugetului, pentru a crește interesul copiilor față de gestionarea propriilor fonduri, dar și elemente de design care aduc un plus de personalizare, cum sunt wallpaper-ele.


Alte funcții adăugate: buzunarele electronice, niște pușculițe digitale în care tinerii pot pune deoparte fonduri pentru diverse obiective, opțiunea de rotunjire a mărunțișului, disponibilă gratuit pentru toți utilizatorii, indiferent de planul deținut de adultul căruia i se asociază contul pentru copii. În România, obiectivele cel mai des setate de tineri sunt: rezerve/economii, cadouri, gadget-uri (până acum, obiectivele au fost disponibile doar pentru conturile care sunt asociate planurilor cu plată deținute de părinți). Noua caracteristică devenită accesibilă tuturor utilizatorilor va contribui la întărirea comportamentului de economisire în rândul copiilor și al adolescenților, ajutându-i pe aceștia să strângă bani pentru ceea ce își propun să obțină – de la un laptop nou la un eveniment sau concert alături de
prieteni.

Aplicația Revolut <18 este special concepută pentru ca tinerii să își atingă obiectivele lor financiare. Cu noile funcții anunțate azi, le vom da mai multă încredere copiilor și adolescenților în capacitatea lor de a-și controla propriile fonduri și de a-și dezvolta comportamente responsabile cu privire la gestionarea banilor. În același timp, schimbările adăugate le vor permite să își exprime propria personalitate prin adaptarea designului aplicației. Suntem încântați să vedem atât de mulți tineri care aleg Revolut pentru a face primii pași în lumea banilor sau pentru a-și construi viitoarea independență financiară”, a declarat Carlos Spada – Șef de Produs Revolut <18.

Revolut <18 este disponibilă în mai mult de 20 de piețe, printre care Regatul Unit, Spațiul Economic European (SEE) inclusiv România, Australia, Singapore, SUA. În România, Revolut a remarcat că soldul zilnic într-un cont pentru copii în martie 2024 vs. martie 2023 a fost același, de aproximativ 150 de lei, în timp ce suma medie lunară cheltuită de un utilizator al unui cont de copii Revolut <18 a crescut de la 259 la 339 lei/ lună (+26%, în martie 2024 vs. martie 2023).

În același timp, copiii români au beneficiat de o alocație medie săptămânală din partea părinților de 53 de lei, în martie 2024, în ușoară scădere (- 1%) față de aceeași lună a anului anterior. Este de menționat și faptul că, din ianuarie 2024, alocația de stat pentru copii a crescut cu 13,8% la 292 de lei (încasată în februarie pentru luna anterioară).

____________

Revolut <18 este disponibil pentru copiii și tinerii cu vârste între 6-17 ani în Regatul Unit și în SEE. Actualizările în aplicația Revolut <18 se vor realiza treptat. Părinții și tutorii trebuie să aibă peste 18 ani și să dețină un cont Revolut.
Contul Standard vine cu acces gratuit la un cont Revolut <18 cu caracteristici limitate, în timp ce planurile cu plată Plus și Premium au inclus accesul la 2 conturi pentru copii cu caracteristici complete, iar Metal și Ultra includ 5 conturi Revolut <18 cu toate caracteristicile incluse. Se aplică termeni și condiții.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?