Reteaua de terminale ZebraPay va permite achizitionarea de Bitcoin

14 octombrie 2014

Echipa Bitcoin Romania a anuntat ca incepand din 7 Octombrie in colaborare cu ZebraPay ofera posibilitatea de a cumpara bitcoin de la peste 800 de terminale situate in 117 orase din Romania. Managementul ZebraPay este surprins placut sa constate ca desi serviciul nu a fost inca lansat oficial, oamenii doresc sa cumpere bitcoin.  In primele doua zile serviciul a vandut 7.2 BTC.

Cele peste 800 de terminale ZebraPay vor permite clientilor sa cumpere Bitcoini cu un comision de 4% fata de exchange-ul canadian Cointrader. Terminalele sunt facute in asa fel incat oamenii pot doar schimba RON in BTC dar nu si invers. La achizitionarea Bitcoinilor, clientilor nu li se cere nici o forma de verificare a identitatii. In primele doua zile serviciul a vandut 7.2 BTC ceea ce subliniaza cresterea popularitatii Bitcoinului in Romania, potrivit coindesk.com.

Managerul executiv al ZebraPay, Adrian Badea a declarat catre Coindesk: „Este ciudat pentru ca deocamdata nici nu am lansat serviciul oficial si oamenii doresc sa cumpere. Sunt sigur ca exista o comunitate Bitcoin in Romania. Sunt multe persoane care au auzit de Bitcoin dar nu au avut posibiltatea sa-l incerce pana acum.”

Parteneriatul dintre Bitcoin Romania si ZebraPay face ca operatorul ATM, Bitcoin Romania sa actioneaze ca un furnizor prin reteaua ZebraPay. In timp ce clientii depun banii fiat in terminalele ZebraPay, monedele Bitcoin sunt in cele din urma furnizate de operatorul Bitcoin Romania, a mai explicat Adrian Badea.
El a mai spus ca terminalele companiei sale vor elimina complicatiile asociate cu cumpararea Bitcoinilor de catre romani, explicand ca in trecut romanii au avut de a face cu politicile platformelor de schimb, la crearea conturilor sau transferarea fondurilor in conturile bancare.

ZebraPay urmeaza sa adauge Bitcoin ca optiune de plata si pentru celelate servicii care le ofera prin intermediul terminalelor sale pana la sfarsitul anului a mai spus Badea.Terminalele permit clientilor sa cumpere credit pe telefon mobil, sa plateasca facturile la utilitati si chiar amenzi de circulatie.Terminalele ZebraPay ofera, de asemenea, Ukash, un tip de moneda electronica care se foloseste in jocurile online si cele de noroc.

Reteaua ZebraPay isi propune sa creasca cu 30% pana la sfarsitul anului, adaugand 350 de terminale noi pana in 2015. Masinile sale vor fi amplasate in 160 de orase de pe teritoriul Romaniei si in marile lanturi de supermarket-uri precum Carrefour, Auchan si Kaufland.

George Rotariu, CEO Bitcoin Romania (dreapta) si Adrian Badea, CEO Zebra Pay
sefii Bitcoin Romania&ZebraPay

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Jan Schildbach – Analyst Deutsche Bank


„Though Libra has met with fierce resistance from central banks and supervisory authorities and might never see the light of day, in many other cases tech firms (both start-ups and established big players) have successfully captured bits and pieces of universal banks’ traditional value chain. This trend may only intensify in the coming years. In this environment, European banks remain squeezed.”

Sondaj
In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash