Reteaua de POS-uri instalate in piete a ajuns la 80 de terminale, in patru orase

1 noiembrie 2019

Asociatia Administratorilor de Piete anunta ca plata cu cardul la taraba este posibila si in pietele din Bucuresti. Pentru inceput in pietele Matache si Domenii. Montarea POS-urilor va fi reluata din primavara lui 2020, potrivit wall-street.ro.

Pana in prezent, au mai fost instalate terminale POS in pietele din Sibiu, Galati si Iasi.


Rezultatele cele mai spectaculoase au fost inregistrate la Sibiu, unde numarul solicitarilor de montare de POS-uri s-a dublat, iar unii dintre producatori au anuntat deja ca vor folosi aparatele si in extrasezon.

“La inceput, producatorii au fost reticenti. Le-a fost teama ca vor deveni tinta fiscului sau ca vor ramane fara bani. Ceea ce s-a intamplat la Sibiu dupa primele luni de la implementare ne da sperante mari. Vazand succesul avut de colegii de taraba, producatorii au inceput sa vina ei catre noi si sa ne ceara introducerea de noi POS-uri. Mai mult, toti producatorii din halele de branza din cele patru orase au anuntat deja ca vor folosi aparatele si pe parcursul iernii, tuturor crescandu-le veniturile consistent”, a povestit impactul masurii Teodor Ioan Birt, presedintele Asociatiei Administratorilor de Piete din Romania.

Primul POS a fost instalat intr-o piata, in Piata Hala Traian din Bucuresti. Din luna iunie a acestui an, a fost reluata instalarea POS-urilor in piete, 80 de terminale fiind operationale in patru orase din Romania.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Jan Schildbach – Analyst Deutsche Bank


„Though Libra has met with fierce resistance from central banks and supervisory authorities and might never see the light of day, in many other cases tech firms (both start-ups and established big players) have successfully captured bits and pieces of universal banks’ traditional value chain. This trend may only intensify in the coming years. In this environment, European banks remain squeezed.”

Sondaj
In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash