[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

RATB este Premiera Anului 2011 in piata cardurilor

25 aprilie 2012

25 aprilie, 2012 – Eliminarea biletelor pe suport hartie de catre RATB a fost considerata premiera anului in piata cardurilor de catre un juriu format din 32 de institutii, reprezentand emitentii de carduri (bancare si nebancare), schemele internationale de plata, procesatorii de card, furnizorii de infrastructura si integratorii de comert electronic.

Performanta obtinuta de RATB este cu atat mai notabila cu cat celelalte nominalizari au reprezentat premiere la nivel european, precum emiterea de catre Credit Europe Bank a primului card cu display din UE, sau chiar mondial – cum este cazul Cardului Zambet BCR (primul card Visa contactless de debit cu alicatia de tranzit inclusa alaturi de cea bancara). Cea de-a patra nominalizare a fost Tradeville, pentru introducerea posibilitatii de a alimenta cu cardul conturile de tranzactionare la bursa.

Incepand cu luna mai 2011, RATB nu a mai pus in vanzare bilete pe suport hartie in reteaua proprie. Alternativa propusa de companie este Cardul Activ, produs emis de RATB, sau cardurile bancare care folosesc tehnologia contactless si au inclusa aplicatia de transport.

Prezenta la festivitatea de decernare a premiilor NOCASH, doamna Brandusa Raeceanu (foto), purtator de cuvant al RATB, a anuntat ca institutia are in circulatie peste 2 mil. de carduri Activ valide care genereaza tranzactii.  Domnia sa a mai precizat ca vor urma si alte premiere privind plata fara numerar a calatoriei iar RATB va continua sa emita aceste carduri, chiar daca intre timp doua institutii de credit au introdus aplicatia de transport pe cardurile lor ce utilizeaza tehnologia contactless.

Este vorba despre BCR si BRD care au anuntat la Gala NOCASH ca in 2011 au emis 20.000 si respectiv 51.000 de carduri contactless ce permit plata calatoriei pe mijloacele de transport ale RATB.

Ajunsa la a XI-a editie, Gala NOCASH dedicata recunoasterii liderilor din industria platilor fara numerar este cel mai important eveniment anual al industriei. Anul acesta evenimentul a fost organizat in 23 aprilie la Teatrul Excelsior din Bucuresti.

Update

RATB si-a depus candidatura si pentru nominalizarile urmatoarei editii a Galei NOCASH intrucat a anuntat recent ca plata calatoriei poate fi facuta folosind telefonul mobil, prin SMS. Pentru inceput, va fi posibila plata abonamenutul de calatorie pentru intreaga zi. Optiunea este disponibila tuturor clientilor retelelor Orange si Vodafone, indiferent daca au abonamente sau cartele preplatite. Contravaloarea titlului de calatorie achizitionat va aparea in urmatoarea factura telefonica, in cazul in care plata a fost facuta de pe un telefon cu abonament sau va fi scazuta din creditul initial, daca plata a fost efectuata de pe un telefon cu cartela telefonica preplatita.

Pentru a cumpara un abonament de calatorie valabil o zi pe toate liniile urbane RATB, doritorii trimit – inainte de a se urca in mijlocul de transport RATB – litera A prin SMS la numarul 7456. Pretul acestui SMS este de 1,75 EUR+ TVA.

Dupa cateva secunde (in medie intre 15 si 30 de secunde), se va primi pe telefonul mobil un SMS cu confirmarea platii si codul de control alocat titlului de calatorie achizitionat. Acest SMS si codul format din mai multe cifre trebuie prezentate controlorului, in cazul in care acesta solicita dovada achitarii calatoriei. Acest cod nu este transmisibil si este valabil doar pe telefonul mobil de la care s-a realizat plata.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?