Raport Revolut: cum au cheltuit romanii peste 50 mil. euro pe card in timpul celor doua luni ale starii de urgenta

21 mai 2020

Datele reflectă comportamentul de consum al utilizatorilor Revolut din România, în perioada 15 martie – 15 mai 2020, în comparație cu lunile precedente.

Asadar, in perioada starii de urgenta, utilizatorii Revolut din România au plătit:


. peste 20,7 mil. euro pe alimente, în creștere cu 25% față de perioada anterioară, dar numărul tranzacțiilor a fost mai mic cu 11%. Multe persoane au considerat că este mai confortabil să comande alimentele prin intermediul unor aplicații mobile, iar cea preferată a fost Bringo, care a înregistrat o creștere de 96% a numărului tranzacțiilor.

. cheltuielile cu divertismentul online au depășit 17 mil. euro în timpul stării de urgență, cu un număr al tranzacțiilor mai mare cu 74% și o valoare în creștere cu 81%. Jocurile online au reprezentat vedeta segmentului, companiile de profil înregistrând „creșteri istorice” atât din punct de vedere al tranzacțiilor, cât și al valorii acestora, potrivit raportului Revolut.

. peste 6,6 mil. euro pentru facturi, cu o creștere a numărului de tranzacții de 41% și o valoare a acestora mai mare cu 44%.

. peste 3,3 mil. euro pentru decorarea locuintei, numărul total al tranzacțiilor la comercianții de produse din categoria home%deco crescand cu 168%

. peste 1,27 mil. euro pentru produse cosmetice si de ingrijire personala, cu o creștere de 205% a numărului de tranzacții și o valoare mai mare cu 289%.

. 1,2 mil. euro pe haine și accesorii cumpărate online. Numărul tranzacțiilor efectuate la retailerii online de fashion a crescut în medie cu 204%, în timp ce valoarea totală a fost cu 213% mai mare față de cea înregistrată în cele două luni anterioare.

La aceste sume se adauga valoarea cheltuielilor pentru achizitionarea de noi dispozitive electronice (+390%), sumele donate pentru diverse ONG-uri (+220%), valoarea platilor in librariile online (+341%), valoarea comenzilor prin aplicatiile care livrează mâncare (71%) si cheltuielile cu transportul, acestea din urma fiind singurele care au scazut (Uber, -78%; Bolt, -81%; Free Now, -87%; Yango, -80%). De asemenea, benzinăriile au suferit la rândul lor pierderi, înregistrând o scădere cu 33% a numărului de tranzacții și cu 35% a valorii acestora.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?