[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Raport CISCO: 60% dintre atacurile online tintesc companiile mici si mijlocii

20 martie 2017

23% dintre organizațiile pe care Cisco le-a intervievat au spus că au pierdut oportunități de afaceri din cauza atacurilor cibernetice, 29% recunosc faptul că au avut pierderi de venituri din cauza atacurilor cibernetice, 22% recunosc că au pierdut clienți, conform raportului de securitate Cisco.

Aceste organizații nu erau doar bănci, ci dintr-o gamă largă de domenii. Atacurile cibernetice sunt îndreptate nu numai asupra instituțiilor mari ci și împotriva companiilor mici sau mijlocii. 60% dintre atacuri online targetează companii mici și mijlocii, pentru că peste 25% dintre aceste companii nu au personal specializat în securitate cibernetică.

„Atacurile cibernetice s-au dezvoltat și creează pagube într-o serie largă de domenii. 4 milioane de dolari este costul mediu al unui atac cibernetic. Este doar o evaluare. Nu toate atacurile sunt într-o plajă de 2 și 5 milioane dolari. Sunt atacuri care creează un impact de zeci de milioane dolari, sau atacuri de mii de dolari. Problema este că impactul este din ce în ce mai mare, pentru că suprafața în care hackerii pot să activeze este din ce în ce mai mare”, a declarat joi, la Cluj Connectig Day, directorul general al Cisco România, Dorin Pena (foto).

Acesta a dat exemplul unui resort de schi de lux din Austria, care în februarie 2017 a înregistrat un atac informatic care a blocat ușile hotelului și singura modalitate de deblocare a fost plătirea unei recompense, de câteva mii de dolari, plătibili în bitcoin.

Raportul Cisco mai semnalează că există obstacole importante în ceea ce înseamnă implementarea politicii de securitate. Primul ar fi bugetul — 35%, în scădere față de raportul de anul trecut, apoi problemele de compatibilitate, în scădere, și 25%, lipsa personalului instruit, care este strict corelată cu partea de certificări.

„Dar mai este un lucru, care este cel mai important — complexitatea. Peste 50 % dintre organizații folosesc între șase și 50 de branduri de securitate. Peste 60% folosesc între 6 și 50 de produse de securitate. Aceasta va continua să crească și va fi pentru noi o problemă din ce în ce mai mare”, a precizat directorul general al Cisco România.

Circa 250 de profesioniști și specialiști în IT&C din companiile private și instituțiile publice au participat joi la cea de-a doua ediție a Cluj Connecting Day, eveniment dedicat securității cibernetice.

Sursa: Agerpres

Noutăți

State of Fintech 2025

Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?