Ramnicu Valcea devine al optulea oras din tara in care calatoria pe mijloacele de transport in comun se poate plati si cu cardul bancar

6 iunie 2019

Miercuri, 5 iunie, la Râmnicu Vâlcea a fost prezentat noul sistem de plată a călătoriilor pe autobuzele şi microbuzele companiei ETA SA cu cardul bancar contactless. Solutia tehnica a fost implementata de BCR impreuna cu Telekom.

„Municipiul Râmnicu Vâlcea devine astfel cel de-al optulea oraş din România (după Timişoara, Oradea, Sibiu, Iaşi, Ploieşti, Piteşti şi Reşiţa) care adoptă această facilitate modernă de plată pe mijloacele de transport urban de călători, înscriindu-se astfel în tendinta evidenţiata de recent lansatul raport ”Cashless Cities”, în care se subliniază că plăţile digitale au potenţialul de a reduce semnificativ costurile municipalităţilor cu transportul în comun.”, potrivit comunicatului de presa.

Noul sistem de plată din mijloacele de transport ale ETA S.A. este extrem de simplu: călătorii trebuie doar să apropie cardul bancar contactless de validatoarele POS din autobuze, după care vor primi imediat înştiinţarea de realizare a tranzacţiei. Validatorul va elibera apoi o dovadă de plată – chitanţă, pe care utilizatorul trebuie să o păstreze până la coborârea din mijlocul de transport.

Călătoria achitată contactless în autobuz nu este comisionată şi are acelaşi tarif, respectiv 2,5 lei, ca şi cel perceput prin alte metode de plată deja existente. Sunt acceptate carduri bancare contactless VISA, Mastercard şi Maestro de la orice bancă emitentă din ţară sau din străinătate, iar tranzacţia se derulează în mediu deplin securizat.

Noile POS-uri (produse de Ingenico) fi introduse în cursul lunii iunie pe toate cele 45 de maşini din flota ETA SA.Compania ETA SA are ca unic acţionar Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea.

In videoclipul de mai jos, Ciprian Nicolae – şef Departament Acceptare Carduri BCR prezinta modul de plata direct in autobuz.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
48 votes · 48 answers
Voteaza
NoCash