[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Raiffeisen raporteaza primele cifre legate de adoptia tehnologiei SoftPOS. „Sunt deja cateva sute de IMM-uri pentru care oferim serviciul RaiPOS”, aplicatia care transforma telefonul sau tableta intr-un terminal electronic de plata cu cardul.

7 noiembrie 2022

Raiffeisen Bank Romania anunta ca dintre cei 2,3 miloane de clienti proprii, 1,2 mil. (54%) sunt clienti digitali persoane fizice. Zilnic, in medie, peste 360.000 clienti unici folosesc  aplicatia Smart Mobile, cu un varf de peste 1,2 milioane de logari intr-o zi, in luna august 2022, anunta banca. 

La cinci luni de la lansare, Raiffeisen Smart Market, cel mai proaspat produs digital al bancii, deserveste peste 200.000 clienti persoane fizice, pe care banca i-a recompensat cu peste 90.000 vouchere la 60 de comercianti, 500.000 de puncte de loialitate, cashback de 160.000 euro si oferte avantajoase la produse bancare.

Numarul creditelor de nevoi personale acordate prin aplicatia Smart Mobile s-a dublat in T3 2022, fata de T3 2021, trend sustinut „prin imbunatatiri constante ale fluxului digital, adaptate la experienta clientilor,” potrivit bancii.

„La IMM-uri avem peste 72 de mii de firme care utilizeaza noua aplicatie de Mobile Banking, Smart Business, pe care o imbogatim permanent cu noi functionalitati.” – a declarat Zdenek Romanek, Presedinte & CEO Raiffeisen Bank.

Activitatea de carduri

Raiffeisen Bank continua sa fie unul dintre liderii pietei cardurilor de credit din Romania, cu un portofoliu de peste 570.000 de carduri active. 

Banca precizeaza ca: „clientii revin la comportamentul pe care il aveau inaintea pandemiei”. Astfel, platile prin cardurile Raiffeisen pentru hoteluri au crescut cu peste 50%, iar cele facute in restaurante, baruri, pentru concerte sau evenimente au avansat cu 20%, fata de trimestrul anterior al acestui an.

Numarul tranzactiilor online efectuate de persoane fizice, prin intermediul cardurilor de debit a crescut cu aproape 40%, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Banca a aderat la schema Transfond si a activat platile instant din septembrie 2022. Aceasta functionalitate face ca transferul sumelor mai mici de 50.000 lei, facute in aplicatia Smart Mobile, sa dureze doar cateva secunde.

La 30 septembrie 2022, numarul platilor prin carduri efectuate de clientii Raiffeisen Bank cu telefonul sau cu ceasul s-a dublat fata de T3 2021. In august 2022 am obtinut de la Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei autorizarea pentru solutia de identificare la distanta aferenta fluxului de inrolare digitala a clientilor PF, prin Smart Mobile. Acest pas confirma calitatea si siguranta solutiei de identificare video pusa la dispozitia clientilor nostri pentru deschiderea unui cont curent online.

De asemenea, Raiffeisen raporteaza primele cifre legate de adoptia tehnologiei SoftPOS.

Sunt deja cateva sute de IMM -uri pentru care oferim serviciul RaiPos, aplicatia care transforma telefonul sau tableta intr-un terminal electronic de plata cu cardul.” a precizat Zdenek Romanek. 

Indicatori bilantieri

Raiffeisen Bank a reusit sa obtina „o performanta financiara solida” in primele noua luni ale anului 2022, cu un profit net de 920 de milioane de lei, inregistrand o crestere de 43%, an la an, intr-un mediu economic plin de provocari din cauza razboiului din Ucraina si a presiunilor inflationiste. Veniturile bancii au crescut la T3 2022 cu 19%, an la an, ajungand la 2,3 miliarde de lei, iar activele totale au depasit 62 de miliarde lei, o crestere de 9% fata de 30 septembrie 2021.

In 2022 ne imbunatatim pas cu pas abordarea noastra, preocupati fiind de felul in care clientii se asteapta sa facem noi lucrurile pentru ei. O crestere a soldului creditelor pentru corporatii mari si medii de 55% este un rezultat care ne confirma ca facem ce trebuie pentru acesti clienti, multi dintre ei companii importante din economia romaneasca. ” a declarat Zdenek Romanek, Presedinte & CEO Raiffeisen Bank. 

______________

Raiffeisen Bank, banca universala de top, activeaza pe piata bancara din Romania de 25 de ani, deservind peste 2,3 milioane de clienti, persoane fizice si juridice. Banca are 4900 de angajati 295 de unitati, 1131 ATM&MFM si 27.000 POS-uri.  

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?