Raiffeisen Bank va elimina pentru companii ordinele de plată pe suport hârtie

22 iunie 2021

Raiffeisen Bank va elimina, de la 1 iulie 2021, ordinele de plată (OP) pentru clienții persoane juridice ai băncii, acestea urmând să fie transmise exclusiv prin canale electronice.

„Contextul actual a accentuat importanta digitalizarii proceselor si serviciilor financiare, iar noi am continuat procesul de simplificare a interactiunii cu banca,” spune Raiffeisen. 


„Incepand cu 1 iulie 2021, nu vom mai accepta ordine la plata si schimburi valutare  pe suport hartie pentru instructarea platilor. Aceste vor putea fi instructate exclusiv electronic, prin Raiffeisen Online, Smart Mobile (pentru clientii IMM)  sau Multicash,” precizeaza banca. 

In mesajul trasnmis clientilor, banca mai adauga:

„Ne-am adaptat constant la schimbarile actuale si acum putem semna electronic contractele sau formularele de mentenanta, dupa caz, aferente serviciilor tranzactionale si/sau de creditare, cum ar fi: Internet banking, Multicash, conturi curente/ carduri de debit, contracte de credit.

In acest sens, poti folosi Certificatele Digitale Calificate pe care le detii sau poti solicita bancii sa intermedieze emiterea, pe loc, a acestora, pentru a semna documente in relatie cu Raiffeisen.

Apeland la aceasta forma digitala de semnare a contractelor, care in anumite conditii poate fi asociata unor proceduri de autentificare suplimentare, vei beneficia de servicii mai rapide prin economia de timp realizata fata de procesul standard de semnare olografa, realizate in conditii de securitate.”

Adauga comentariu

Noutăți
Nocash
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?