[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Raiffeisen Bank Romania renunta la Mastercard si incheie un parteneriat de exclusivitate cu Visa

16 mai 2024

Raiffeisen Bank România intră într-un parteneriat exclusiv cu Visa, lider mondial in plati digitale, si renunta astfel la Mastercard.  Debutul parteneriatului este marcat prin lansarea Cardului Galben Care Face bine.

„În următoarea perioadă, toate cardurile clienților Raiffeisen vor fi înlocuite, treptat, cu carduri sub sigla VISA: cardurile de credit în perioada 15 iulie – 31 octombrie 2024, iar cardurile de debit în perioada 1 august 2024 – 31 martie 2025.” – potrivit comunicatului de presa.


Noile carduri Raiffeisen „au o identitate vizuală modernă” și sunt fabricate din plastic reciclat în proporție de 99%.

Clienții noștri vor avea aceleași beneficii, nimic nu se schimbă în ceea ce privește funcționalitatea cardurilor.” a precizat Vladimir Kalinov, vicepresedinte Raiffeisen Bank. De asemenea, acesta a mai adaugat ca „noile carduri Raiffeisen au informații în limbaj Braille, spre beneficiul clienților cu dizabilități de vedere„. 

Noul Card Galben Care Face Bine este o inițiativă care continuă implicarea băncii în susținerea cauzelor cu impact pozitiv în comunitate. Astfel, pentru fiecare tranzacție la POS sau online făcută de clienți cu noul card galben de debit  în lei, indiferent de sumă, Raiffeisen Bank donează în contul Asociației Dăruiește Viață, suplimentar față de susținerea în valoare de 1 milion de euro.

Contribuția către asociație este o donație din partea băncii, necondiționată de valoarea tranzacției pe care clientul o face cu cardul. Raiffeisen Bank estimează că în perioada următoare se vor realiza aproximativ 100 de milioane de tranzacții cu Cardul Galben care face bine iar donatia suplimentara aferenta acestui volum de tranzactionare va fi de 200.000 euro.  

Vizioneaza videoclipul de campanie

”Credem în schimbare și în acțiuni cu impact, de aceea an de an de ansusținem cauze care ne dau speranță că putem privi cu încredere în viitor. Este extraordinar tot ce a reușit să realizeze în ultimii 12 ani Dăruiește Viață. Suntem onorați să susținem în continuare demersul asociației cu 1 milion de euro care să contribuie la demararea următoarei etape în construcția campusului medical,” – Zdenek Romanek – CEO și Președinte, Raiffeisen Bank România.

”Dăruiește Viață, alături de peste 350.000 de români și peste 8000 de companii au reușit să construiască un Spital. Și nu există bucurie mai mare, pentru cei care s-au implicat, decât să vadă imagini cu copii zâmbind și jucându-se într-un spital și cu părinți în ai căror ochi se citește speranța că se poate, că în sfârșit avem aici, acasă, ca afară. În ultimii ani, mediul privat din România a întors înapoi comunității, prin donații, sume importante, care, iată, se transformă în șanse la viață, iar azi suntem onorate să anunțăm parteneriatul cu Raiffeisen Bank, alături de care pornim la drum, pentru a împlini următorul vis: primul campus medical adevărat, din România, care va asigura condiții moderne de tratament pentru toți copiii care ajung la spitalul Marie Curie, indiferent de patologie” – Oana Gheorghiu,  co-fondatoare Dăruiește Viață.

“Digitalizarea a fost întotdeauna o prioritate pentru Visa întrucât ajută consumatorii și companiile să se adapteze la o economie globală în continuă mișcare prin tranzacții cât mai rapide, simple și sigure. Raiffeisen Bank ne este alături de mai bine de trei decenii la construirea ecosistemului local  de plăți, iar noul nostru parteneriat exclusiv, care prevede emiterea sub sigla Visa a tuturor cardurilor din vastul portofoliu al băncii, reprezintă un moment de referință pe piața din România, care ne va permite să accelerăm procesul de inovație de care avem nevoie în sectorul plăților.” – Cătălin Creţu, General Manager pentru Bulgaria, Croația, România, Slovenia la Visa.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?