Raiffeisen Bank Romania pregateste un „digital wallet” pentru 2018

30 august 2017

Raiffeisen Bank va lansa in cursul anului viitor propriul digital wallet, prin care sa ofere clientilor oportunitati multiple, de la plata bunurilor cumparate in mediul fizic (magazin) si online, la servicii conexe de management al finantelor oferite de banca, a declarat pentru wall-street.ro Florin Boldescu, Head of Digital in cadrul Raiffeisen Bank.

Pe langa acest portofel digital, Raiffeisen Bank testeaza mai multe tehnologii de semnatura digitala, care sa acopere contexte diverse de utilizare, inclusiv creditarea.

„Estimam ca in cursul anului 2018 aceste lucruri vor fi disponibile pentru clientii nostri”, a precizat Boldescu. „Momentan ne concentram pe utilizarea in unitatile noastre pentru procesul de inrolare clienti a tehnologiei QES (Qualified Electronic Signature); si acesta e numai un exemplu”.

Sursa: wall-street.ro

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?