[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Raiffeisen Bank lanseaza SavingBox – un serviciu de economisire in lei, la fiecare plata cu cardul de debit. Serviciul a fost deja activat de 14.000 de clienti, in ultimele doua saptamani.

30 noiembrie 2022

Cu noua functionalitate SavingBox, clientii au posibilitatea de a alege cat sa economiseasca automat, selectand un procent de 1%, 3%, 5% sau 10% din valoarea fiecarei plati cu cardul de debit. Totodata, pot stabili optional și o suma maxima. O data activat SavingBox, la fiecare plata cu cardul de debit in lei, suma calculata in functie de optiunile selectate, va fi transferata automat din contul curent in contul de economii in lei.  

Functionalitatea este disponibila prin actualizarea aplicatiei Smart Mobile din magazinele de aplicatii (Google Play Store, App Store, AppGallery). 


„SavingBox este un serviciu gratuit, care le permite clientilor crearea unui fond de rezerva*, intr-un mod simplu, punand bani deoparte intr-un cont de economii in lei, la care clientul are acces oricand și primește o dobanda avantajoasa, de pana la 4% pe an,” potrivit comunicatului

Lansata de la mijlocul lunii noiembrie, functionalitatea SavingBox a fost activata pana in prezent de peste 14.000 de clienti. Momentul lansarii SavingBox tine cont de preocuparea crescuta a oamenilor fata de economisire și un mediu de dobanzi ridicate, care face atractive astfel de produse și servicii.” – a spus Andra Ion, director Planificare Financiara Personala la Raiffeisen Bank. 

Mai mult, in cazul in care clientul nu are deja un cont de economii deschis, activarea SavingBox presupune implicit și deschiderea unui astfel de cont in care se vor acumula sumele economisite, pe masura ce se utilizeaza cardul de debit. 

Atat deschiderea, administrarea cat și inchiderea optiunii SavingBox și a contului de economii in lei, pot fi facute direct din aplicatia Smart Mobile si fara costuri. 

______________

Raiffeisen Bank activeaza de 25 de ani pe piata bancara din Romania, fiind una dintre cele mai mari banci universale din tara. Banca deservește peste 2,28 milioane de clienti, persoane fizice și juridice, are 4.700 de angajati, 300 de agentii in toata tara, 1.131 ATM-uri / MFM-uri și o retea de aproximativ 28.000 POS-uri.  

*Fondul de rezerva este o suma de bani reprezentand intre 3 și 6 salarii lunare, economisita pentru a acoperi cheltuieli neprevazute. Lunar, este important ca 10%-20% din venituri sa fie puse deoparte pentru viitor.  
 

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?