Raiffeisen Bank implementeaza semnatura electronica (calificata), ce permite un flux de creditare 100% online, fara nicio interactiune cu un reprezentant al bancii

11 februarie 2019

Raiffeisen Bank lanseaza pentru clientii sai noul flux, 100% online, pentru obtinerea unui credit de nevoi personale, Flexicredit. „Timpul de aplicare, procesare si obtinere a creditului este de aproximativ 10 minute.”, spune banca.

Din noiembrie 2016 si pana acum, clientii Raiffeisen Bank puteau obtine online preaprobarea creditului de nevoi personale, insa documentatia de credit trebuia semnata intr-o agentie, impreuna cu un reprezentant al bancii.

Acum, semnarea intregii documentatii contractuale se realizeaza utilizand semnatura electronica calificata, emisa cu titlu gratuit de catre banca pentru acest scop, iar banii sunt virati automat in contul curent al solicitantului de credit. Implementarea semnaturii electronice calificate a facut posibil acest flux de creditare complet online, fara nicio interactiune cu un reprezentant al bancii.

Semnatura electronica calificata este o semnatura utilizata in mediul digital, care inlocuieste semnatura pe hartie. Aceasta este emisa de un furnizor de servicii specializate, furnizor care indeplineste conditiile prevazute de Regulamentul (UE) nr. 910/2014 (eIDAS) privind identificarea electronica si serviciile de incredere pentru tranzactiile electronice.

“Toti clientii nostri care detin un cont curent in lei au acces la acest produs de creditare online, oricand si de oriunde, cu o reducere de dobanda de 0,7% din pretul standard.” a spus Catalin Munteanu, director executiv, Aria Persoane Fizice la Raiffeisen Bank.

Procedura de acordare

Clientii eligibili pentru Flexicredit Online, cei care obtin venituri din salarii si/sau pensii, se autentifica pe www.raiffeisen.ro si completeaza informatiile despre creditul dorit (suma, perioada, tip dobanda) si informatiile personale. Ulterior aleg oferta de creditare dorita si contul lor de la Raiffeisen Bank, unde se va transfera suma aferenta creditului. Ultimul pas este semnarea intregii documentatii aferenta creditului cu semnatura electronica calificata, iar banii sunt virati in contul indicat.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
35 votes · 35 answers
Voteaza
NoCash