[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Raiffeisen Bank face „cash collection” pentru Porsche Bank

16 noiembrie 2011

De astazi, Porsche Finance Group a introdus optiunea de plata a ratelor creditului de la Porsche Bank cu cardul bancii si in reteaua Raiffeisen Bank dupa ce in mai 2009 acest lucru era posibil in parteneriat cu OMV. Astfel, clientii pot depune bani in contul lor oricand si oriunde in Romania, fara a fi obligati sa viziteze casieria Porsche Bank. Anterior, pentru colectarea ratelor de la clienti, Porsche Bank a colaborat cu Posta Romana.

“De acum inainte, prin aceasta metoda de plata a ratelor, cea a cardului Porsche Bank, impreuna cu suportul partenerilor nostri, OMV – Westaco si Raiffeisen Bank, vom continua sa raspundem nevoilor clientilor nostri si sa punem in prim plan prioritatile lor. In acest caz, avantajele principale sunt in ceea ce priveste timpul si proximitatea”, a declarat  Kurt Leitner (foto), CEO al Porsche Finance Group.

La efectuarea platii, clientii Porsche Bank au nevoie doar de buletin si card. Utilizarea cardului Porsche Bank nu implica nicio taxa, singura taxa pe care clientii ar putea sa o plateasca fiind impusa de parteneri, cu exceptia Raiffeisen Bank, unde taxa este zero. Acest card este destinat exclusiv platii ratelor Porsche Bank si poate fi folosit pentru plati in RON (OMV – Westaco si Raiffeisen Bank), dar si in EUR si CHF (Raiffeisen Bank).

Sumele depuse in cele 159 de puncte OMV-Westaco din Romania vor ajunge in contul clientului detinut la Porsche Bank, in T+1 (maximum trei zile lucratoare) unde T este ziua platii. Referitor la plata ratelor in retelele partenere,  oficialii  Porsche Bank au precizat ca „se ia in considerare ziua la care banii ajung efectiv in contul clientului Porsche Bank. Astfel, acesta trebuie sa isi ia aceasta marja de max. 3 zile pana la data scadentei, pentru a evita intarzierile la plata ratelor.”

De asemenea, serviciul, numit Cash Collection, poate fi utilizat si pentru alimentarea contului curent detinut de clienti la Porsche Bank.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?