Raiffeisen Bank este Banca Anului pentru activitatea pe carduri din 2012

26 martie 2013

Gala NOCASH si-a desemnat aseara liderii industriei platilor fara numerar pentru activitatea din 2012 iar Raiffeisen Bank este „Banca Anului” din piata cardurilor. Raiffeisen Bank este printre putinele banci care au reusit sa creasca pe toata linia in 2012 fata de anul precedent. Banca a inregistrat cele mai mari cresteri in privinta numarului de clienti noi atrasi pe card dar si a dezvoltarii retelei de POS-uri la comercianti.

Astfel, soldul cardurilor valide aflate in circulatie a crescut cu 261.586 carduri, pana la un portofoliu total de peste 2 milioane carduri, in in vreme ce numarul conturilor de card s-a marit si el cu 253.699 conturi. Reteaua de POS-uri a crescut cu 1.273 de terminale, pana la 12.000. In prezent, aproximativ  unul din 10 POS-uri operationale in piata este al Raiffeisen Bank.

Banca a reusit sa puna in circulatie cele mai multe carduri de credit – produsul MasterCard Credit Standard fiind desemnat „Cel mai vandut card de credit” in 2012 cu un total de 95.072 de carduri. Acelasi produs a fost anul trecut si cel mai utilizat card de credit pentru tranzactii la comercianti – 4.056.025 tranzactii comerciale si un volum de 462,6 mil. RON – fapt care i-a permis sa obtina si premiul pentru „Cardul de cumparaturi al anului”.

Nu in ultimul rand, Raiffeisen Bank a avut cele mai active programe de card co-branded, atat pe debit cat si pe credit. Practic, programul derulat impreuna cu SMURD a insemnat emiterea a 4.600 de carduri care au generat 192.000 de tranzactii si un volum de 51,2 mil. RON. Aceste cifre, coroborate cu efectele extrem de pozitive ale programului in plan social, au facut ca parteneriatul dintre Raiffeisen si SMURD sa castige premiul pentru „Cel mai de succes program co-branded”.

In tot anul 2012, cele 2 milioane carduri din portofoliul bancii au generat 64,8 mil. tranzactii si un volum de 22.523 mil. RON (5,0 mld. Euro). Cardurile Raiffeisen au generat cu 7,5 mil. tranzactii mai mult in 2012 fata de 2011, ceea ce a insemnat o crestere medie zilnica de peste 20.000 tranzactii. De asemenea, valoarea tranzactionata in 2012 a fost cu 595 mil. EURO peste cea din 2011, ceea ce a insemnat un plus zilnic de 1,6 mil. EURO.

Ajunsa la a XII-a editie, GALA NOCASH este cel mai important eveniment anual din industria platilor fara numerar. In cadrul Galei se decerneaza premiile de excelenta si se recunoaste performanta obtinuta pe baza datelor statistice furnizate de emitenti si a voturilor rerezentantilor industriei (in cazul categoriilor Premiera Anului, Pionierat, Partenerul Anului si Cea mai buna promovare). La eveniment au participat peste 100 de persoane, reprezentand BNR, MCSI, emitentii, MasterCard si Visa, procesatorii de card si integratorii de comert electronic, furnizori de infrastructura, firme de outsourcing si companiile de telefonie mobila.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
48 votes · 48 answers
Voteaza
NoCash