Raiffeisen Bank devine prima banca din Romania care ofera serviciul „Direct Debit” pentru toti operatorii nationali de telefonie, televiziune si Internet

28 februarie 2011

28 februarie, 2011 – Incepand cu 1 martie, Raiffeisen Bank si COSMOTE Romania ofera clientilor posibilitatea de a plati factura COSMOTE prin Direct Debit. Raiffeisen Bank devine astfel prima banca din Romania care ofera serviciul de direct debit pentru toti operatorii nationali de telefonie fixa, mobila, televiziune si internet (COSMOTE, Orange, RCS & RDS, Romtelecom, UPC, Vodafone si Zapp).

La cererea clientului, Raiffeisen Bank poate efectua automat plata catre COSMOTE, debitand contul clientului in ziua stabilita, evitand orice intarziere sau pierdere de timp. In fiecare luna, Raiffeisen Bank face, prin Direct Debit, peste 200.000 de plati de facturi la energie electrica (Electrica Muntenia Nord, Electrica Transilvania Nord si Sud, ENEL Energie, E.ON Energie), gaz (E.ON Energie, Gaz Est, GDF Suez, Wirom), televiziune (RCS-RDS, UPC, Romtelecom), apa, salubritate, asigurari (Alico Asigurari, Ardaf, Aviva) sau alte servicii.

Raiffeisen Bank ofera clientilor sai serviciul de Direct Debit inca din 2004. Destinat in principal platii facturilor de utilitati, serviciul presupune plata automata din contul clientului Raiffeisen Bank a facturii emise de catre furnizorul de utilitati. Clientii Raiffeisen Bank pot verifica efectuarea platii atat prin intermediul extrasului lunar de cont curent cat si la sediile Raiffeisen Bank. Raiffeisen Bank ofera acest serviciu pentru cele mai importante categorii de furnizori de utilitati.

Raiffeisen Bank are o retea de 540 de agentii in toata tara care deservesc aproximativ 2 milioane clienti persoane fizice, 100.000 de IMM-uri si peste 6.800 corporatii mari si medii.

COSMOTE România avea 6,9 milioane de clienti la 31 decembrie 2010. Lansata in 2005, compania si-a depasit competitorii in ceea ce priveste reteaua de acoperire nationala. In prezent, COSMOTE România ofera acoperire pentru 99% din populatie si 90% din teritoriu.

Comentarii (1)
  1. observator spune:

    dar nu scrie ca toate bancile ofera produsul de direct debit gratis pentru clientii persoane fizice iar Raiff taxeaza cu 1.5 ron fiecare tranzactie …

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?