Raiffeisen Bank a asistat Wirecard in vanzarea operatiunilor din Romania. Tranzactia depaseste 50 mil. euro, potrivit ZF.

4 octombrie 2020

Raiffeisen a asistat in calitate de consultant financiar exclusiv al administratorului procedurii de insolventa a Wirecard, in vanzarea Wirecard Romania, procesator de plati cu pozitie de lider in Romania, catre SIBS, furnizorul de servicii de plata lider în Europa.

Detaliile tranzactiei nu au fost facute încă publice, însă potrivit datelor ZF, tranzacţie depăşeşte 50 de milioane de euro. 


Am consiliat cu succes vanzatorii Wirecard Romania in acest proces de vanzare foarte competitiv si accelerat, reusind in acelasi timp sa obtinem cel mai bun rezultat pentru clientul nostru si creditorii sai”, a declarat George Mucibabici Jr., Head of Investment Banking din cadrul Raiffeisen Bank. 

Firma de avocatură Stratulat Albulescu a acordat asistenţă juridică SIBS, cu privire la achiziţia companiilor Wirecard în România, În acelasi timp, SIBS a achiziţionat şi sucursala înfiinţată de Wirecard România în Republica Moldova.

Stratulat Albulescu a fost principalul consultant juridic al SIBS în cadrul tranzacţiei şi a lucrat împreună cu firme de avocatură de top din Germania şi Republica Moldova referitor la aspecte juridice specifice acestor jurisdicţii, scrie ZF.

Echipa Stratulat Albulescu a fost coordonată de Silviu Stratulat (Managing Partner) şi Octav Stan (Counsel) şi a inclus un număr mare de avocaţi care au oferit asistenţă juridică atât cu privire la analiza de tip “due diligence” juridic realizată pentru cumpărător, cât şi cu privire la documentele tranzacţiei.

Cu venituri de peste 15 milioane euro si peste 150 milioane de tranzactii procesate anual, Wirecard Romania (fosta Provus Group) este un important furnizor de servicii de plata electronice si servicii de cont pentru comercianti, precum si pentru toate bancile importante din Romania.

De asemenea, compania lucreaza si cu clienti din alte piete precum Moldova, Serbia, Ungaria, Kosovo, Muntenegru, Macedonia si Lituania. 

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?