Raiffeisen a lansat o platforma online de schimb valutar pentru companii insa cele mai interesante facilitati urmeaza a fi implementate „in curand”

17 mai 2021

Raiffeisen Bank a lansat platforma R-Flex dedicata companiilor care au operatiuni de schimb valutar in activitatea curenta. R-Flex este o platforma web based, care poate rula pe orice desktop sau laptop conectat la internet, utilizand browserele Mozzila Firefox sau Google Chrome.

Versiunea actuala a aplicatiei permite autentificare securizata, tranzactionare la vedere in limita disponibilului din cont, vizualizarea conturilor curente si a soldurilor si consultarea istoricului tranzactiilor.

Serviciile platformei sunt disponibile pentru clientii persoane juridice ai Raiffeisen Bank, pe baza inregistrarii.

„Dezvoltarea aceastei platforme s-a facut printr-o scanare profunda a pietei de catre echipa bancii din zona de Trezorerie si Piete de Capital pentru a afla direct de la utilizatori care sunt componentele pe care un produs online de tranzactionare ar trebui sa le acopere,” potrivit comunicatului.

„Au fost identificate astfel functionalitati neacoperite inca in piata de catre solutiile similare existente. R-Flex ofera clientilor pasi usor de parcurs, cotatii competitive in timp real, un panou de comanda pentru tranzactii si conturi, dar si o interfata personalizabila,” precizeaza banca. 

Ne-am dorit ca interactiunea client-banca, atunci cand ne referim la tranzactionarea cursului valutar, sa se concretizeze in interiorul unei platforme care poate sa ofere siguranta, sa fie usor de folosit, accesibila de oriunde, oricand si cu cotatii competitive. Pe parcursul anului trecut am construit de la zero, impreuna cu clientii nostri, aplicatia pentru clientii companii.”, a spus Mihai Lazar, director vanzari trezorerie, Raiffeisen Bank. 

Banca inca nu a reusit sa integreze in platforma toate sugestiile primite de la utilizatori, insa promite ca aceasta se va intampla in curand: „lucram deja la noi functionalitati identificate in urma feedback-urilor primite de la clientii nostri„.

Aceste noi functionalitati ce vor fi implementate intr-o etapa ulterioara vizeaza, printre altele, alarme si notificari de curs valutar, tranzactionare in limita de suma (fara disponibil pe cont) precum si tranzactionare cu alta data de valuta (T+1, T+2) sau ordine la ordine la curs limitat.

___________

Raiffeisen Bank are peste 20 de ani de activitate pe piata bancara din România si peste 2,2 milioane de clienti, persoane fizice si juridice. Banca are peste 4.800 de angajati, 330 de agentii in toata tara, 720 ATM-uri, 393 masini multifunctionale (MFM-uri) si o retea de peste 24.500 POS-uri.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?